New Profesional Consult 930 x 122

avertizare meteo

Vreme severă în următoarele zile. Va ninge și va fi ger!

În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi atenționări de vreme rea. Este vorba despre o informare meteorologică, dar și o avertizare cod galben de ninsori.

Citiți și: Meteorologii anunță ninsori!

Aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane.

Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

Citiți și: Avertizare meteo. Ploi și vânt puternic în toată țara!

Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.”, transmite ANM.

Informarea este valabilă în intervalul 03 februarie, ora 10.00 – 05 februarie, ora 18.00.

De asemenea, în același interval este valabilă și o atenționare cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte. Și nordul județului Argeș se află sub avertizare.

În intervalul menționat temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.”, transmit meteorologii.

Foto principal: arhivă ePitești.ro

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Donaris 570×90