930×122 POSADA 5

prognoza meteo

Vremea face prăpăd! Temperaturi de -20 de grade!

Vremea face prăpăd în următoarea perioadă. România este lovită de un val de ger.

Citiți și: Vești proaste despre vreme! Se răcește și nu scăpăm de ploi

Se va răci extrem de tare. În zilele următoare, temperaturile minime vor scădea sub -20 grade în unele nopți, mai ales în nordul și centrul țării, dar local și în celelalte regiuni.

Potrivit meteorologilor, în prima parte a săptămânii, vremea va fi rece în special în nordul și centrul țării. Acolo unde va exista un strat mai consistent de zăpadă, temperaturile vor scădea rapid sub pragul de ger în nopțile cu cer mai mult senin.

Citiți și: Ce ne rezervă vremea în ultimele zile de primăvară

Local, în zonele de vale și în depresiuni, se vor înregistra minime cuprinse, în general, între -11 și -16 grade Celsius, iar temporar chiar mai coborâte.

Cel mai rece va fi în depresiunile intramontane din Carpații Orientali. Aici, în orașe precum Miercurea Ciuc, Întorsura Buzăului sau Gheorghieni, temperaturile minime vor scădea sub -15, iar în unele nopți ar putea scădea sub -20 de grade Celsius.

În sudul țării, răcirea nu va fi resimțită atât de puternic, iar la prânz temperaturile vor fi în general pozitive în zonele de câmpie, inclusiv în Capitală. Local, nopțile vor fi destul de reci, dar nu se vor atinge decât izolat valorile din celelalte regiuni, scrie meteoradar.ro.

Spre sfârșitul săptămânii, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar la începutul săptămânii viitoare temperaturile maxime ar putea depăși din nou 5 – 7 grade în regiunile sudice.

Vremea la Pitești

La Pitești, în această săptămână, temperaturile maxime nu vor urca mai mult de 6 grade Celsius, fiind mică probabilitatea de ninsori sau burniţă.

Temperaturile minime vor scădea sub -5 grade, iar în unele nopți ar putea scădea sub -9 grade Celsius.

Foto descriptiv: Antena 3 CNN

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90