New Profesional Consult 930 x 122

prognoza meteo

Vremea ne ia prin surprindere de Paște! Ce temperaturi vom avea

După zile întregi în care temperaturile au fost scăzute, vremea ne ia prin surprindere de Paște.

Citiți și: În sfârșit! Vestea mult așteptată a venit de la meteorologi!

Potrivit meteorologilor, de Paște va fi deosebit de cald. Vremea va fi predominant frumoasă în cea mai mare parte a ţării, dar vor exista şi episoade de instabilitatea atmosferică în anumite zone, conform meteorologului de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Oana Catrina.

DE SÂMBĂTĂ SE ÎNCĂLZEȘTE

Sâmbătă, vremea se va încălzi uşor în majoritatea regiunilor, dar va fi, în general, instabilă.

Citiți și: ANM a schimbat total prognoza! Fenomenele extreme lovesc fără milă

„Temporar, vor fi înnorări accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice în jumătatea nordică a ţării şi local în restul zonelor. Ploile vor avea caracter torenţial, izolat se vor înregistra cantităţi de apă însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

Vântul va avea intensificări temporare în sud-vestul, sudul şi sud-estul teritoriului, precum şi la munte, dar în special asociate fenomenelor de instabilitate atmosferică.

Maximele se vor încadra, la scara întregii ţări, între 14 şi 23 de grade.

Începând din orele serii, cerul se va degaja treptat în cea mai mare parte a teritoriului, iar ploi de scurtă durată vor mai fi posibile doar pe arii restrânse în centru, nord şi nord-est, iar în primele ore şi în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat”, a declarat Catrina pentru Agerpres.

CUM VA FI VREMEA ÎN NOAPTEA DE ÎNVIERE

Vor exista înnorări temporare în centru, nord, nord-est şi în partea de sud-est a ţării, „mai exact în nordul Dobrogei, unde doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi variabil şi nu va ploua”, conform ANM. În acest context, minimele vor fi cuprinse între 5 şi 11 grade.

Prognoza de specialitate arată, totodată, că, în prima zi de Paşte, vremea va fi caldă în majoritatea zonelor şi predominant frumoasă.

VREMEA LA PITEȘTI

Ziua de sâmbătă aduce la Pitești temperaturi maxime de 19 grade Celsius, dar izolat se anunță și furtuni. În noaptea de Înviere va fi în mare parte senin, iar temperatura minimă va fi de 7 grade.

În prima zi de Paște, temperaturile maxime vor urca până la 24 de grade Celsius, iar minima va fi de 11 grade.

Foto descriptiv

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3