NOR CURIER 930X122

prognoza meteo

Vremea o ia razna! Ce se întâmplă după ce a căzut prima zăpadă

După ce în România a căzut prima zăpadă din acest an, de săptămâna viitoare vremea se încălzește.

Citiți și: Temperaturi extreme: Schimbări majore ale vremii de 1 Mai și Paște!

Prima zăpadă din acest sezon a apărut, marți dimineață, în județul Argeș. Stratul de zăpadă a ajuns la 5 centimetri, iar temperaturile au scăzut până la minus 4 grade Celsius.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunţat prognoza meteo actualizată.

Citiți și: Cât mai ține episodul de iarnă

„Într-adevăr un episod de iarnă scurt, prezent în zona ţării noastre cel puţin până vineri. În weekend vorbim de temperaturi în creştere de la o zi la alta.

Şi dacă sâmbătă este posibil să consemnăm valori de temperaturi apropiate unei zile de vară 24-25 de grade Celsius, săptămâna va debuta cu valori peste 25 grade, posibil să ne apropiem de 29-30 de grade, mai ales în extremitatea sudică a ţării, aşa cum arată informațiile în acest moment.

Până atunci în următoarele zile o vreme deosebit de rece pentru partea de nord, centru, vest a ţării, acolo unde temperaturile pe parcursul zilei nu vor depăși 15-16 grade.

În zona de sud, sud-est a ţării vorbim de temperaturi de până la 19-20 de grade, dar nopțile vor fi unele reci cu minime între 2 grade până la cel mult 10 grade, posibil valori sub 0 grade sub pragul de îngheț în depresiunile din estul Transilvaniei şi, cu siguranță, în masivele montane, acolo unde la altitudini mai mari de 1.500 de metri pe crestele înalte vorbim de posibilitatea să mai consemnăm precipitații mixte sub formă de lapoviță şi ninsoare”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90