EcoMoto 930×122

prognoza meteo

Vremea o ia razna de-a dreptul!

Vremea o ia razna! De la temperaturi de peste 18 grade, în acest weekend, la ger, ploi și ninsori.

Citiți și: Se întâmplă ceva fenomenal: Pentru prima dată după 72 de ani

Potrivit meteorologilor, sâmbătă și duminică, vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă a anului. Vorbim despre temperaturi de peste 18 grade în sud.

În zilele următoare, un ciclon se va deplasa dinspre Marea Mediterană spre țările baltice. Țara noastră se va afla, predominant, în sectorul cald al acestei depresiuni atmosferice, de aceea vor predomina ploile și temperaturile ridicate, dar pe alocuri vor fi și ninsori.

Citiți și: Vremea se schimbă drastic! Vin fenomene extreme

Vineri, 9 decembrie

Astăzi, 9 decembrie, soarele își va face uneori apariția printre nori în centrul și, pe alocuri, în estul și sudul țării, iar temperaturile vor urca până la 12 – 14 grade în Dobrogea și Banat. În restul țării, la prânz vor fi între 7 și 11 grade.

Spre seară și în timpul nopții, va ploua mai puternic în nord-vestul țării și, local, în vest și nord-est.

De asemenea, vântul se va intensifica în Banat și Crișana, unde rafalele maxime vor atinge 50 – 70 km/h, precum și în zona de munte.

Sâmbătă, 10 decembrie

În prima zi de weekend, vremea va fi caldă pentru această perioadă în toată țara, iar temperaturile vor trece de 10 grade în aproape toate regiunile. Cel mai cald va fi în partea de sud a Dobrogei, unde se vor atinge până la 16 – 18 grade.

În prima parte a zilei, vor mai fi unele intervale cu ploaie în vestul și nordul țării, în timp ce în jumătatea sud-estică cerul va fi mai mult senin, cu excepția zonelor unde va persista ceața.

Duminică, 11 decembrie

Începând din seara zilei de sâmbătă, aria ploilor se va extinde dinspre sud-vest și în timpul nopții va cuprinde cea mai mare parte a țării. Va ploua abundent mai ales în vestul și nordul țării, dar și în zonele de munte.

Ploile se vor restrânge însă la orele prânzului, iar pe alocuri va apărea și Soarele. Vremea va fi foarte caldă pentru decembrie în sudul, centrul și estul țării, cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 13 și 16 grade, iar în sudul Munteniei chiar și 17 – 20 de grade.

Spre seară va ploua din nou în jumătatea vestică a țării, dar, local, ploile se vor transforma treptat în ninsori, mai ales în nordul țării. În special în zonele mai înalte, vor fi și intervale cu ninsoare abundentă.

Vremea la Pitești

În acest weekend, la Pitești, vom avea temperaturi maxime de 12 – 13 grade Celsius și sunt anunțate ploi ușoare. Minimele sunt cuprinse între -1 și 7 grade.

De luni însă, temperaturile scad brusc. Pe parcursul săptămânii, temperaturile maxime nu vor urca mai mult de 6 grade Celsius. Marți și miercuri sunt anunțate și ninsori.

Foto principal – descriptiv: Digi24

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3