930 x122 grota rece

prognoza meteo

Vremea o ia razna: Fenomen radical!

Meteorologii din cadrul ANM au actualizat prognoza meteo. Potrivit acestora, vom avea mai multe anotimpuri simultan. Vorbim despre temperaturi de peste 20 de grade, dar și de ploi şi vânt puternic.

Citiți și: Vremea de Florii: Ce ne așteaptă după ninsorile din jumătate primăverii

Weekend-ul acesta a fost cu adevărat neobișnuit de cald pentru finalul lunii februarie.

Sâmbătă, 24 februarie, s-au înregistrat temperaturi de 22 de grade Celsius, ceea ce este remarcabil. Potrivit specialiștilor, aceasta ar putea fi cea mai caldă lună februarie înregistrată până acum.

Citiți și: Se întâmplă ceva fenomenal: Pentru prima dată după 72 de ani

Dacă în mai multe localități din țară a fost cea mai caldă zi de iarnă, în vest au apărut precipitațiile.

Astăzi, ploi sunt așteptate și în Oltenia, Muntenia și Transilvania, potrivit meteorologului ANM, Mihai Huștiu.

„Sunt așteptate ploi locale prin Oltenia, Muntenia, prin Transilvania, izolat prin celelalte regiuni, dar slabe cantitativ, iar pe crestele munților să avem trecător și lapoviță. (…) Luna februarie se va încheia cu o vreme în continuare caldă, chiar dacă pe regiuni extracarpatice vor fi temperaturi ușor mai coborâte prin vest, nord-vest”.

„Nu sunt probleme din punct de vedere meteorologic, doar că ar putea să apară ceața pe timpul nopților și dimineților. Mai ales prin regiunile extracarpatice ar putea să apară ceața, acest fenomen meteorologic care reduce vizibilitatea mai ales pe timpul nopților și dimineților. Iar precipitații ar putea să apară după ziua de joi, mai ales prin partea vestică, sud-vestică, posibil și prin sud”, a mai spus meteorologul la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Se preconizează că în regiunile sud-vestice vom avea un nivel mai mare de precipitații decât în mod obișnuit. În schimb, în regiunile nordice, centrale și estice, se așteaptă un nivel mai scăzut de precipitații. În celelalte regiuni, cantitatea de precipitații va fi în general apropiată de mediile normale pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice și centrale.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Se așteaptă ca cantitățile de precipitații să fie în general apropiate de mediile normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cu toate acestea, există posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice.

Foto descriptiv: arhivă

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90