Donaris 930 x 122

prognoza meteo

Vremea se răcește! Un nou val de furtuni lovește România!

Un nou val de furtuni lovește România. Începând de sâmbătă, temperaturile scad. Vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor în minivacanța a Rusalii.

Citiți și: ANM a schimbat total prognoza! Fenomenele extreme lovesc fără milă

Prognoza meteo vineri, 2 iunie

Vineri, primele înnorări și averse vor apărea în zonele de munte, în jurul prânzului. După-amiaza, furtunile se vor extinde, local, și în zonele joase, mai ales în vest, sud-vest și nord-est. Pe alocuri, îndeosebi în nordul Moldovei, ploile vor fi însoțite de vijelii și căderi de grindină.

În multe zone din estul și sudul țării, vineri va fi și cea mai caldă zi de până acum, cu maxime cuprinse între 27 și 29 de grade, iar izolat până la 30 de grade. În restul țării, temperaturile se vor încadra, în general, între 22 și 27 de grade, notează meteoradar.ro.

Citiți și: Vremea se schimbă! Meteorologii au anunțat: Se întâmplă de azi!

Prognoza meteo sâmbătă, 3 iunie

Sâmbătă, ploile și furtunile se vor muta în centrul și sudul țării. În Oltenia și, local, în Muntenia, Dobrogea și sudul Transilvaniei, vor fi posibile averse torențiale puternice. Cantitățile de apă vor depăși local 30 – 50 l/mp. Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice frecvente și intensificări ale vântului.

Vremea se va răcori substanțial. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 25 de grade în cea mai mare parte a țării. În est și sud-est, vântul va avea intensificări cu rafale de până la 50 – 65 km/h.

Prognoza meteo duminică, 4 iunie

În Duminica Rusaliilor, vor mai fi posibile câteva ploi și furtuni în vest și sud-vest, dar în general vremea va fi mai liniștită și destul de răcoroasă în majoritatea regiunilor.

Dimineața va fi chiar rece pentru luna iunie în nordul și centrul Moldovei, precum și în estul Transilvaniei, unde temperaturile vor scădea până la 6 – 9 grade. Nici la prânz nu va fi foarte cald: în sud și est se vor înregistra între 22 și 25 de grade, iar în vest și nord-vest se vor atinge 25 – 27 de grade.

Prognoza meteo luni, 5 iunie

Vremea va începe să se încălzească ușor în a doua zi de Rusalii, când mercurul din termometre va arăta din nou valori de peste 24 – 26 de grade în mare parte din țară. Ziua, vor fi posibile averse locale în zonele de deal și munte, dar spre seară sunt posibile și ploi mai liniștite în regiunile vestice.

Foto descriptiv: KanalD

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90