New Profesional Consult 930 x 122

câini fără stăpân

Zeci de câini vagabonzi, adunați de pe străzile din Pitești!

Acțiuni permanente ale SPEP Pitești, pentru diminuarea problemei câinilor fără stăpân în municipiu!

Citiți și: Mioveni: Gest remarcabil! Se întâmplă la adăpostul de câini

De la începutul anului 2023 și până în prezent, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti, prin Serviciul de Ecarisaj, a capturat un număr de 48 de câini fără stăpân, transmite municipalitatea.

Potrivit sursei citate, aceștia au fost prinși în urma monitorizării zilnice din teren, preponderent a zonelor de risc (str. Depozitelor, pădurea și Parcul Trivale, cartierele Găvana și Tudor Vladimirescu etc), prin acțiunile desfășurate de către echipele Serviciului de Ecarisaj, dar și ca urmare a sesizărilor telefonice și scrise ale cetățenilor.

Câinii au fost preluați la adăpost, deparazitați, sterilizați, microcipați și introduși în Sistemul Național de Evidență – R.E.C.S.

„Acțiunile de acest fel au dus la diminuarea problemei câinilor fără stăpân, deși abandonarea câinilor în Pitești de către persoane din alte localități continuă, situație agravată de nerespectarea, de către cetățeni, a hotărârii Consiliului Local de a interzice hrănirea animalelor fără stăpân, prin care este întreținut comportamentul de dependență al acestora și de apărare a teritoriului.

Sesizările privind câinii maidanezi pot fi făcute de către cetățeni la numerele de telefon 0248.210.380 și 0733.030.350, ca și cele privind eventualele neconcordanțe în limbajul sau comportamentul angajaților SPEP”, transmite Primăria Pitești.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

7 comentarii

  • Anonim spune:

    Ha ha! 48 prinsi intr-o luna? Eu vad zilnic cel putin 15-20 de caini in drumurile pe care le fac. Muncesc din greu astia de la SPEP, au vreo 2 hingheri la Ecarisaj si vreo 20 de hartogari ca sefi si bagatori de seama…

  • Caty spune:

    Pe oamenii care abandoneaza caini, de CE nu ii prinde nimeni? Pentru ca afacerile pe seama animalelor nevinovate Este foarte profitabila intr-o tara ca Romania, ai carei mare majoritate a cetatenilor au o gandire inapoiata si le place schinguirea animalelor si sa profits si SA se distress pe seama suferintei animalelor, in loc SA se pedepseaca oamenii pentru ca nu sterilizeaza nici macar gratis … Suntem ratatii Europei! Pacat de animalele care SE nasc in tara Asta!!!

  • Marcel Condrea spune:

    A început măcelul…crimele troglodiții analfabeți ucid … alții bat din palme pe margine …se bucură..setea de sânge trebuie potolită… câinii nevinovați mor …victimele unui popor analfabet frustrat imbecil

  • Anonim spune:

    Are dreptate Marcel Condrea; un câine îi este un posibil înaintaș mort și reîncarnat. Viața animalelor este importantă pentru ONG-urile abonate la sponsorizări. ONG să preia un copil, un bătrân și să aibă grijă de el. Este mai mișcătoare poza cu un câine neîngrijit alergat de hingheri, decât poza cu un om amendat că a lăsat cutia cu căței în Trivale. Omul amendat mai are și dreptul la vot.

  • Mariana soare spune:

    Prindeți pe cei care ii arunca.

  • Caty spune:

    @Anonim
    Da, Este Mai „miscatoare” poza cu UN Caine neingrijit! Batranii, copiii sunt ajutati de stat. Toti platim taxe … Cainii sunt aruncati de javre umane care nu sterilizeaza! Nu au vina cainii CA s-au nascut! Este responsabilitatea oamenilor SA gestioneze sterilizarile. Dar , Romania Este o natie cruda, needucata! De aceea multi gandesc CA tine! In Alta ordine de idei: 1. Ia tu copil/batran si ingrijeste! Nu te tine nimeni!
    2. Pacat CA nu te-ai nascut Caine si sa Mori in chinurile in care mor majoritatea cainilor in Romania!

  • Cris spune:

    Pe când o hotărâre în CL care sa :
    -decida instalare camere pe la marginea orașului(așa vedem și cine taie lemne din pădure,cine aruncă gunoi și cine abandonează animale);
    -ciparea obligatorie a tuturor animalelor cu proprietar(pe banii proprietarilor că tot sunt iubitori de animale) și când e găsit animalul pe strada ,singur sa apară și amenda (cu transparenta sa putem avea și noi cetățenii acces,sa vedem cine ,cat și când a primit și când s-a plătit);
    -controlul și transparență în efectuarea acestui control al hingherilor(sa intru pe site și să văd unde e azi la ora 13 echipa de ecarisaj,ce zona verifica); la fel pt org astea de protecție a animalelor,ce fonduri și de unde,câți angajați și câți voluntari(cu acte și salarii),daca au adăposturi și unde,etc.Sa vedem și dacă câinii luați/primiti de ei au cip și unde sunt ei în realitate…Cum s-a mai spus și la TV ,daca legea spune că după o lună trebuiesc eutanasiati(daca nu-si găsește stăpân) treb sa existe acte care dovedesc crimele și să avem si trasabilitate (Nr CIP și ziua/ora când a fost dezafectat el ,in urma decesului-ca sa putem asista și noi ;cine are timp,vrea și poate)
    Nu m-ar mira sa trăiască niste apropiați ai mafiei PSD din asta !Adică fonduri publice și câinii în îngrijire doar pe hârtie (fiind de fapt tot în stradă).
    Nu va e rușine să vă bateți joc de poporul asta dragi Consilieri locali (și mai ales de viitorul copiilor);rad și cele mai înapoiate țări de noi ,că nu suntem în stare sa gestionam o situație atât de minora și că facem mafie și bani pana și din asta și că ne prefacem că ne pasă de animale când noua nici de oameni nu ne pasă (copii handicapați,orfani sau batrani).
    Sila că sunt român !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3