Donaris 930 x 122

colibasi

ZECI DE DEȚINUȚI DE LA COLIBAȘI FAC ȘCOALĂ

Și la Penitenciarul Colibaşi din Mioveni a avut loc o ceremonie de deschidere a noului an şcolar.

Citiți și: Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Până când puteți depune cererile

La festivitate au participat directorul Şcolii Gimnaziale „George Topârceanu” din Mioveni, directorul penitenciarului, un reprezentant al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, învăţătorul care va preda materiile pentru deţinuţii înscrişi la cursurile şcolare şi lucrători ai serviciilor de educaţie şi asistenţă psihosocială din penitenciar. Evenimentul a fost deschis cu o slujbă religioasă, oficiată de preotul unităţii.

În noul an școlar la Penitenciarul Colibași s-au înscris la formele de învăţământ primar şi gimnazial un număr de 33 de deținuți. Cel mai tânăr elev are 23 de ani, iar cel mai în vârstă, 53 de ani.

Citiți și: Un elev de 16 ani și-a bătut doi colegi de clasă!

Un învăţător titular de la Şcoala Gimnazială „George Topârceanu” a fost repartizat la Penitenciarul Colibaşi pentru ciclul primar, forma de învăţământ de zi, iar alți profesori de la aceeași școală vor preda pentru deținuții înscriși la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă pentru ciclul gimnazial.

După absolvirea anului școlar deţinuţii vor primi câte o diplomă, recunoscută de Ministerul Educaţiei Naţionale. Cheltuielile legate de instruirea şcolară sunt suportate de Ministerul Educaţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3