NOR CURIER 930X122

alimente confiscate

Zeci de kilograme de caș, brânză de burduf și cârnați, confiscate de la comercianți, pe traseul Rucăr – Bran

În cursul zilei de ieri, 08 august a.c., polițiștii argeșeni, alături de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, au desfășurat o serie de acțiuni prin care s-a urmărit verificarea modului de comercializare a produselor alimentare de origine animală și nonanimală, precum și a condițiilor sanitare veterinare în care operatorii economici își desfășoară activitatea.

Citiți și: Alertă alimentară! Mare grijă de unde cumpărați

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, împreună cu reprezentanți din cadrul D.S.V.S.A. Argeș, au acționat, în zona traseului turistic Rucăr-Bran, pentru verificarea respectării normelor legale în vigoare, cu privire la activitățile de comerț.

În urma verificărilor, au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.400 de lei și au fost confiscate aproximativ 50 de kg de caș și brânză de burduf, 5 kg de cârnați și 41 de litri de sirop.

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, împreună cu polițiști din cadrul Biroului pentru Protecție Animalelor, au acționat, în piața agroalimentară, din localitatea Domnești, pentru prevenirea, combaterea și constatarea contravențiilor și infracțiunilor privind protecția animalelor.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale: trei, în valoare de 600 de lei, pentru încălcarea prevederilor HG 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și una (avertisment), conform Legii 205/2004, privind protecția animalelor.

Foto descriptiv: brasov.net

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90