New Profesional Consult 930 x 122

curtea de apel pitesti

Ziua Europei a Justiției Civile va fi marcată la Curtea de Apel Pitești!

Ziua Europei a Justiției Civile va fi marcată și la Curtea de Apel Pitești!

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

Astfel, pe data de 25 octombrie, la sediul Curții de Apel se vor desfășura mai multe manifestări, pentru a marca Ziua Europei a Justiției Civile așa cum se cuvine.

De asemenea, instituția anunță că orice persoană doritoare va avea acces în interior, pe baza documentelor de identitate.

Citiți și: Pitești. Decizie majoră la Curtea de Apel! Ce se întâmplă de luni

,,Scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi, îngăduindu-le acestora să-i înţeleagă mai bine mecanismele şi de a îmbunătăţi accesul la justiţie, prin intermediul evenimentelor organizate de către statele membre (zile deschise în instanţele de judecată şi parchetele de pe lângă acestea, mese rotunde, programe de educaţie juridică în şcoli etc.).

DESTINATĂ CETĂȚENILOR

Ziua Europeană a Justiţiei Civile este destinată cetăţenilor şi studenţilor, precum şi persoanelor care activează în domeniul justiţiei, Consiliul Europei şi Comisia Europeană reamintind, prin această sărbătoare, că Justiţia este, cu precădere, un serviciu pentru cetăţeni.

Organizarea acestor manifestări se înscrie în cadrul general al eforturilor constante făcute de instanţele judecătoreşti pentru asigurarea unui grad sporit de transparenţă în înfăptuirea actului de justiţie, eforturi de natură să permită cetăţenilor o percepţie reală asupra condiţiilor de muncă ale magistraţilor şi personalului auxiliar al instanţelor, asupra etapelor pe care le parcurge un dosar de la înregistrare şi până la soluţionare, precum şi asupra altor aspecte relevante privind specificul activităţii instanţelor de judecată.

Ziua Europei a Justiției Civile va fi marcată și la Curtea de Apel Pitești!

ZIUA PORȚILOR DESCHISE

Având în vedere aceste considerente, vă aducem la cunoştinţă faptul că în data de 25 octombrie 2023, în cadrul <Zilei Porţilor Deschise>, se va permite accesul în cadrul instanţei a oricărei persoane doritoare, pe baza documentelor de identitate, fără însă a se perturba activităţile curente ale Curţii de Apel Piteşti.

Totodată, pentru a facilita o cât mai corectă înţelegere a specificului activităţii instanţelor de judecată, se vor organiza grupuri de vizitatori care vor fi conduse de câte o persoană desemnată de conducerea instanţei, grupuri cărora li se va facilita, în limita posibilităţilor, vizitarea zonelor de interes care prezintă relevanţă pentru activitatea instituţiei, vizitatorilor urmând a li se explica atât circuitul unui dosar în instanţă, cât şi etapele procesuale care trebuie parcurse până la soluţionare.

În cadrul aceloraşi acţiuni prilejuite de sărbătorirea Zilei Europene a Justiţiei Civile, vor fi  organizate şi o serie de vizite la sediul Curţii de Apel Piteşti pentru mai multe grupuri de elevi şi studenţi de la instituţiile de învăţământ din judeţul Argeş, precum şi o dezbatere publică cu titlul <Instituţiile Uniunii Europene>, la care sunt invitaţi să participe reprezentanți ai instanţelor judecătoreşti din circumscripţia teritorială a Curţii de Apel Piteşti, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii publice din  judeţul Argeş.„, se arată într-un comunicat de presă transmis publicației noastre.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90