930×122 CAPRA 5

apa canal

ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE MONITORIZARE A APEI

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti a sărbătorit recent Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei alături de şcoli cu care colaborează în cadrul programului educaţional şi de instituţii cu responsabilităţi în domeniul protecţiei mediului.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Conducerea societăţii a ales să sărbătorească această zi dedicată protejării apei în natură prin organizarea unei excursii în zona munţilor Iezer-Păpuşa, la cabana Voina. La această acţiune au participat 22 elevi şi cadre didactice de la Liceul Tehnologic „Dacia” Piteşti, Liceul Tehnologic nr. 1 Mărăcineni şi Liceul Teoretic „Ion Mihalache” din Topoloveni.

Obiectivul acţiunii a fost acela de formare a unei atitudini de respect faţă de mediul înconjurător şi de dezvoltare a unor comportamente responsabile faţă de ceea ce ne înconjoară. Pe traseu au fost prelevate probe de apă din diferite surse, probe care au fost analizate cu ajutorul unei truse speciale de către elevi sub supravegherea cadrelor didactice.

Citiți și: Argeș: Apă Canal, anunț de ultim moment!

Elevii au fost grupaţi în două echipe şi la sfârşitul fiecărei monitorizări datele obţinute au fost comparate, rezultatele fiind foarte apropiate ca valoare. Desfăşurarea acestor teste simple de monitorizare a învăţat participanţii care sunt cei mai obişnuiţi indicatori ai sănătăţii apei şi a determinat manifestarea unei atitudini pozitive faţă de mediu şi apă. Acţiunea a cuprins şi o vizită la Barajul Râuşor, aflat în administrarea Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea. A fost  organizată şi o acţiune de ecologizare a zonei din imediata apropiere a cabanei Voina.

Această acţiune a fost desfăşurată cu acordul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Argeş. „Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei este, de fapt, o ocazie bună pentru a le reaminti încă odată oamenilor cât de importante sunt eforturile concrete de a oferi spre consum apă curată, cât de necesar este să identifici marile probleme ale apei şi să găseşti soluţii eficiente la aceste probleme”, se arată într-un comunicat al SC Apă Canal 2000 SA.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3