pizzeria sapori  930 122

parcuri închise

Zone interzise în Pitești din cauza vremii severe! Risc crescut!

Zone interzise în Pitești din cauza vremii severe! Parcurile Lunca Argeșului, Ștrand și Trivale sunt închise astăzi, 29 septembrie. Primăria Municipiului Pitești a luat această decizie în contextul codului portocaliu de ploi torențiale care amenință întreg județul.

Citiți și: Atenție, este periculos! Toate parcurile din Pitești sunt închise!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu pentru ploi torențiale. Avertizarea este valabilă pentru întreaga zi de duminică în județul Argeș. Cantitățile de precipitații pot ajunge la 80 l/mp.

De asemenea, Argeșul se află sub o avertizare de cod galben pentru vânt puternic. Toate râurile din Argeș sunt sub avertizare cod portocaliu.

„Pentru siguranța tuturor, 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐨𝐫𝐚ș (Lunca Argeșului, Ștrand, Trivale) 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 î𝐧𝐜𝐡𝐢𝐬𝐞 𝐭𝐞𝐦𝐩𝐨𝐫𝐚𝐫 până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice. Echipele ADP, Salpitflor, SPEP, Salubritate și Apă Canal vor fi pregătite să intervină prompt pentru a gestiona eventualele situații de urgență și a menține siguranța cetățenilor”, a anunțat primăria.

Recomandări pentru cetățeni

  • Evitați deplasările neesențiale în aer liber.
  • Parcați autovehiculele departe de copaci și stâlpi de electricitate.
  • Asigurați feroneriile casei pentru a preveni pagubele.
  • Îndepărtați obiectele de pe terase sau balcoane.
  • Evitați zonele inundabile și nu traversați ape curgătoare.
  • Urmăriți comunicările oficiale și respectați instrucțiunile autorităților.

„Vă rugăm ca pe tot parcursul codului portocaliu de ploi torențiale să rămâneți acasă, dacă nu sunt urgențe!”, a transmis municipalitatea.

Autoritățile iau măsuri de urgență

Autoritățile din Pitești au început să ia măsuri pentru a limita pe cât posibil efectele inundațiilor și au montat baricade cu saci de nisip pentru a proteja diverse subsoluri. Vezi, AICI.

„Am cerut măsuri de prevenire și monitorizarea persoanelor vulnerabile în județ. Zonele turistice sunt verificate de Salvamont și ISU. Mă refer, în special, la locațiile de campare”, a declarat prefectul județului Argeș, Dragoș Predescu.

Colonelul Alin Berevoescu, șeful ISU Argeș, a menționat că forțele de intervenție au fost dublate.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3