930×122 CAPRA 5

cercetasii romaniei

DRUMEȚII, ATELIERE DE CREAȚIE, ACȚIUNI SOCIALE! CERCETAȘ LA 15 ANI!

Dragoş Ioan are 15 ani și este elev în clasa a IX-a la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești, la secţia de arhitectură. Elevul este cercetaș în organizația națională „Cercetașii României”, calitate în care participă la diverse activităţi extraşcolare cu adevărat interesante.

Citiți și: Nu ratați! Ceva fantastic se întâmplă în Argeș, la celebrul tunel de pe autostradă

De pildă, de 3 ani încoace, timp de o săptămână în fiecare an, Dragoș este prezent la festivalul de cercetași „Cupa Izvoarelor”, eveniment organizat în judeţul Vâlcea. „Pe durata acestuia avem parte de ateliere, de workshop-uri la care echipele primesc puncte. Este organizată o drumeţie de câteva ore (hike). Cu cât te întorci mai repede, cu atât primeşti mai multe puncte”, ne spune elevul. Hike-ul este contra cronometru. Traseul pentru cei mici durează 2-3 ore, iar pentru cei mari – de la 15 ore în sus. Organizaţi pe echipe venite din toată ţara, temerari, exploratori şi seniori – tuturor li se oferă şansa să participe și să concureze în acţiuni sociale, excursii, vizite sau ateliere de creaţie. ”Este o adevărată aventură, în care eşti implicat în totalitate”, ne mărturisește Dragoș.

Pe lângă activitatea de cercetaș, elevul de la „Dinu Lipatti” are ca hobby poi-urile, lanţurile cu bile cu led colorat. A câştigat chiar şi un premiu de popularitate pentru jocul său. ”Am început prin a mă antrena 3-4 ore pe zi cu poi-uri rudimentare, adică cu doi săculeţi mici și albi umpluţi cu orez cu câte un şiret. Am fost învăţat de un băiat de la mine din liceu. Cu el exersam în weekend, iar în restul zilelor mă antrenam singur acasă”, povestește Dragoș, care, în plus, se antrenează și pentru breakdance şi street dance. (Foto: Facebook Dragoş Ioan)

Citiți și: Accident dubios la intrare în Pitești. Cum a reușit un șofer o performanță de neegalat

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3