EcoMoto 930×122

Arges

dna-pitesti

DOUĂ DOCTORIȚE DE LA CASA DE PENSII ARGEȘ, REȚINUTE DE DNA

În urma perchezițiilor de ieri DNA Pitești a reținut pentru 24 de ore două doctorițe de la Casa de Pensii Argeș, Maria Iulia Mihai și Camelia Săndulescu. Acuzația? Luare de mită în formă continuată. Cele două vor fi prezentate astăzi Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Citiți și: A nins în Argeș!

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 de ore (începând de la data de 11.06.2014, ora 23:50, până la data de 12.06.2014, ora 23:50) a inculpatei MIHAI IULIA MARIA, medic șef al Serviciului de Expertiză a Capacității de Muncă din structura Casei Județene de Pensii și Asigurări Sociale Argeș, și (începând de la data de 11.06.2014, ora 20:50, până la data de 11.06.2014, ora 20:50) a inculpatei SĂNDULESCU CAMELIA, medic în cadrul Serviciului de Expertiză a Capacității de Muncă din structura Casei Județene de Pensii și Asigurări Sociale Argeș, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de luare de mită în formă continuată.

(…) În perioada februarie-iunie 2014 inculpata MIHAI IULIA MARIA, în calitate de medic expert al Asigurărilor Sociale, a primit, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 și 200 de lei, precum și alte foloase de la persoanele care se prezintă la cabinetele de expertiză pentru încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală sau prelungirea concediului medical peste 180 de zile. Din dosar rezultă că Mihai Iulia Maria își desfășoară activitatea în calitate de medic expert al asigurărilor sociale în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală, îndeplinind, totodată, și funcția de șef al Serviciului de Expertiză a Capacității de Muncă din cadrul Casei Județene de Pensii Argeș. În această calitate Mihai Iulia Maria avizează pensionarea de invaliditate și emite decizia de încadrare în grad de invaliditate, care, printre altele, conține încadrarea bolnavului într-un grad de invaliditate și termenul de revizuire. De asemenea, realizează revizuirea medicală a pensionarilor încadrați în grade de invaliditate la termenul stabilit de medicul expert care are în evidență pensionarul. După examinarea persoanei și a documentației medicale întocmite de unitatea sanitară, în raport de starea de sănătate constatată cu ocazia revizuirii medicale, medicul expert emite decizia medicală și stabilește termenul de revizuire. De asemenea, medicul expert al asigurărilor sociale prelungește concediul medical peste 90 de zile și propune prelungirea concediului medical peste 180 de zile.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

În legătură cu atribuțiile sale de serviciu, medicul Mihai Iulia Maria a primit sume de bani, cuprinse între 100 și 200 de lei, de la persoanele care s-au prezentat la cabinetul de expertiză medicală, direct sau printre înscrisurile aflate în dosarele medicale ori prezentate de persoanele respective, precum și alte foloase, existând date cu privire la comiterea a 357 de acte materiale de luare de mită, comise în perioada 18.02.2014-09.04.2014, 13.05.2014 și 19.05.2014-26.05.2014. Astfel, au existat situații în care într-o singură zi medicul Mihai Iulia Maria a primit sume de bani și alte foloase de la peste 20 de persoane care s-au prezentat la cabinetul de expertiză.

De asemenea, din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpata SĂNDULESCU CAMELIA, medic expert al asigurărilor sociale, în legătură cu atribuțiile sale de serviciu în perioada noiembrie 2013-februarie 2014 a primit diferite sume de bani cuprinse între 100 și 200 de lei, precum și alte foloase de la persoanele care se prezintă la cabinetele de expertiză pentru încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală sau prelungirea concediului medical peste 180 de zile. Din dosar rezultă că Săndulescu Camelia participă în principal la evaluarea capacității de muncă în vederea stabilirii gradului de invaliditate, întocmește raportul de expertiză medicală a capacității de muncă și emite decizia medicală asupra capacității de muncă. De asemenea, efectuează revizuirea medicală a pensionarilor încadrați în grad de invaliditate la termenul stabilit și prelungește concediile medicale în condițiile legii.

Actele de urmărire penală efectuate în cauză au relevat faptul că în perioada 05.11.2013-23.01.2014, precum și în data de 13.02.2014 inculpata Săndulescu Camelia a primit sume de bani cuprinse între 100 și 200 de lei, precum și alte foloase, săvârșind 484 de acte materiale ale infracțiunii de luare de mită în formă continuată, în următoarele modalități concrete: persoana solicitantă inserează sumele de bani printre actele prezentate medicului; persoana solicitantă pune sume de bani pe masa de lucru a medicului sau i le înmânează; persoana solicitantă se aproprie de medicul expert și îi introduce în buzunare sume de bani; persoana solicitantă îi remite medicului separat sau împreună cu sumele de bani diverse foloase, în marea majoritate produse alimentare, cosmetice, cafea, precum și alte produse.”, precizează DNA într-un comunicat de presă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90