EcoMoto 930×122

concursuri școlare

ACUM: PERCHEZIȚII LA ORGANIZATORI DE CONCURSURI ȘCOLARE

80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în Bucureşti, Argeş, Constanţa, Ilfov, Giurgiu, Maramureş, Sibiu şi Buzău într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare şi conflict de interese, anunță antena3.ro.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Potrivit sursei citate, există 48 de mandate de aducere la audieri. Cele 48 de persoane, anunță antena3.ro, sunt bănuite că ar fi organizat concursuri şcolare şi şi-ar fi însuşit fraudulos, „la negru”, fără documente fiscale, fondurile acumulate din taxele de participare percepute de la elevi.

Conform Digi24, vizată este asociația Arhimede, din București, care organizează astfel de concursuri cu sprijin de la profesori din diverse unități școlare din țară. Aceeași sursă precizează că profesorii care aduceau elevi la concursuri erau remunerați de asociație. În dosar, spune Digi24, ar fi cercetată și Editura Nomina.

Citiți și: S-au trezit cu mascații la ușă! Prejudiciu de 80.000 de € în domeniul asigurărilor auto

Prejudiciul estimat depășește 3 milioane de euro.

La percheziții participă peste 200 de polițiști. (Foto: Arhivă)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90