930 x122 grota rece

Arges

ALERTĂ METEO! ANM: VIN NINSORI ABUNDENTE

Alertă meteo! ANM: vin ninsori abundente. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben și cod portocaliu. Codul galben vizează ninsori însemnate cantitativ și local viscolite, iar codul portocaliu, viscol puternic.

Citiți și: Tragedie: Incendiu cu victimă! Grajd cu animale, mistuit de flăcări

Potrivit ANM, codul galben vizează și întreg județul Argeș și este valabil în intervalul 5 ianuarie, ora 22 – 6 ianuarie, ora 20.

În ceea ce privește codul galben, meteorologii spun că în intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei, acolo unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80 – 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

În ceea ce privește codul portocaliu, acesta va fi valabil pe 6 ianuarie, între orele 2 noaptea și 18. În a doua parte a nopții de joi spre vineri (5/6 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (6 ianuarie), în municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea temporar viscolul va fi puternic. Rafalele de vânt vor atinge 70 – 85 km/h, reducând vizibilitatea la sub 50 de metri şi troienind local zăpada.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90