930 x122 grota rece

Arges

ARGEȘUL LA EXPO MILANO 2015

În aceste zile, mai exact în perioada 9-13 iunie, judeţul Argeş reprezintă România cu un stand la Expo Milano 2015, în Italia.

Citiți și: Oameni împietriți de frică la Vidraru! Un urs era „alergat” de o mașină pe baraj

La standul Argeşului vizitatorii din întreaga lume pot vedea și admira un război de ţesut autentic din Rucărul montan, un taraf de lăutari, un grup de căluşari, rapsozi și produse agroalimentare specifice județului.

În organizarea Consiliului Județean, Argeşul își prezintă tradiţiile, produsele şi oferta turistică.

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

În fața vizitatorilor au evoluat artiștii de la taraful de lăutari „Doina Bascovului” și grupul de călușari al Casei de Cultură ”Adriana Trandafir”. De asemenea, artistul Grațian Bădescu a interpretat muzică populară, atât vocal, cât și la… frunză și solz de pește.

La Expo Milano 2015 Argeșul va fi promovat și de corul Ars Nova al Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, care va susţine spectacole în zilele de 26 şi 27 august.

Amintim că pe 29 iulie la Expo Milano 2015 va fi o zi special dedicată României. Pavilionul țării noastre are ca machetă principală o casă tradițională cu acoperiș din stuf specifică Deltei Dunării. Într-un restaurant amenajat în incinta pavilionului României vizitatorii pot servi, printre altele, sărmăluțe cu ardei iute, varză călită cu cârnați, măr copt, ștrudel cu mere, ghiveci de legume, zacuscă și salată de varză. România este „învecinată” la Expo Milano 2015 cu Franța, Spania, Vatican, Israel și Mexic.

Expo Milano 2015 se desfășoară în perioada 1 mai-31 octombrie și reunește 145 de țări participante din întreaga lume.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90