New Profesional Consult 930 x 122

Arges

COD GALBEN ÎN ARGEȘ! VIJELII ȘI CĂLDURĂ TROPICALĂ

O atenționare cod galben a fost emisă în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

Atenționarea de instabilitate atmosferică accentuată și disconfort termic accentuat vizează și județul Argeș și va fi valabilă de mâine, 18 iunie 2016, de la ora 9, și până duminică, 19 iunie, la ora 9.

Potrivit ANM, în perioada menționată, în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zona montană instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată. Vor fi ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice și intensificări de vânt cu aspect de vijelie şi va cădea grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 – 20 l/mp şi izolat 30 – 40 l/mp.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

În regiunile sudice vremea se va menţine caniculară, cu maxime în jurul valorii de 36 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge frecvent şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în zonele de câmpie şi podiş. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 iunie, temperaturile minime vor fi caracteristice unei nopţi tropicale.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90