NOR CURIER 930X122

beton

SOMN UȘOR, PITEȘTI! (GALERIE FOTO)

Am întrebat la Primărie ca să fim siguri. Da, micul parc de peste drum de Colegiul „Brătianu” este gata. Capodopera e desăvârșită.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Betonul atinge aici perfecțiunea. Băncile sunt prietenoase, la fel cum cripta e prietenoasă cu mortul. Forme geometrice din ciment, și ele pentru șezut, se înșiră asemeni crucilor pe morminte. Bătrânele pietre cubice de pe dispărutele alei au fost înlocuite cu pavele, simbol temeinic al orașului îngropat în beton.

În vecinătatea parcului, o sculptură, care sigur se căznește să transmită un mesaj artistic, și o pistă roșie pentru bicicliști. Pistă care duce către nicăieri.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

De vechea înfățișare a parcului, care abunda în verde, s-a ales praful. Cum praful s-a ales și de altele în Piteștiul degenerat urban, cu arbori retezați cu ură și nepricepere. Respirăm beton. Și ne place. Într-un oraș în care doar câțiva jurnaliști luăm atitudine, în care societatea civilă este ca o pereche de izmene ude întinsă la uscat, în care arhitecții tac din lașitate și indiferență, în care cetățeanul de rând se revoltă pe Facebook în timp ce se scobește voinicește în nas, rămâne doar resemnarea. Și betonul.

Somn ușor, Pitești! Pendiuc și Ionică betonează pentru tine!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Cetatean spune:

    S-a spus ca,daca ar candida (DNA ajuta sa nu!),pendula ar iesi iarasi primar… Nu m-ar mira sa se intample asta! Prin urmare,lipsiti fiind pitestenii de orice minim spirit civic,nu ar trebui sa ne mai miram de nimic. Altfel toata sleahta denumita impropriu consiliu local ar fi trebuit linsata de mult! Ceea ce le doresc,dimpreuna cu confiscarea extinsa pentru toti!

  • Curios spune:

    Nu am vazut pe nimeni sa protesteze in momentul in care s-au demarat lucrarile, sau mai bine in momentul in care planul pentru dezolvatare urbana a fost pus la consultatie publica. Degeaba incercam acum sa gasim vinovati, de la inceput acest plan de regenerare urbana a fost un paravan pentru a distruge parcuri frumoase si o gramada de spatii verzi pentru a face loc minunatelor pavele si borduri. Consortiul acesta dinstre domnii Pendiuc si Ionica ar trebu isa deschida ochii bine pentru ca nu preao mai duc mult la conducerea orasului.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3