930 x122 grota rece

rca

TARIFELE RCA, ÎNGHEȚATE? CARE AR FI PREȚURILE

Asociaţiile transportatorilor locali solicită Guvernului să intervină asupra preţurilor pentru asigurările auto obligatorii (RCA), în sensul îngheţării acestora la valorile medii calculate de ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) pentru luna iunie a acestui an.

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

„Solicităm Guvernului îngheţarea primelor RCA la valoriile medii prezentate de ASF pentru luna iunie 2016, tarife despre care ASF consideră că oferă stabilitate financiară şi care stau la baza relansării pieţei asigurărilor RCA din România, aşa cum au declarat reprezentanţii Autorităţii. Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor sau chiar blocarea acestora.”, au transmis reprezentanţii transportatorilor.

Astfel, la categoria autoutilitare/autocamioane – pentru toate vehiculele cu masa totală maximă de până la 3,5 tone, indiferent de clasa de bonus-malus, ar urma să se plătească pe 1 an o primă de 1.117 lei, pentru vehiculele între 3,5 tone şi 7,5 tone ar urma să se achite o primă de 1.966 de lei, pentru vehiculele între 7,5 tone şi 16 tone – 2.207 lei, iar pentru vehiculele cu o masă de peste 16 tone – 8.489 de lei pe 1 an.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

La categoria de transport de persoane – tot pe 1 an – pentru vehiculele cu până la 18 locuri ar urma să se achite 3.210 lei, pentru vehiculele cu o capacitate între 18 şi 40 de locuri – 4.366 de lei, iar pentru vehiculele cu peste 40 de locuri – 3.017 lei.

Asociaţiile transportatorilor cer ca îngheţarea tarifelor să se facă printr-o hotărâre valabilă pentru 6 luni, perioadă care să poată fi prelungită succesiv pentru durate de câte cel mult 3 luni. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3