930×122 POSADA 5

copil_pierdut2

„Sa vina…politia”, striga ghindocul disparut si recuperat

Disparitia si regãsirea unui copil de 3 ani si 6 luni din Pitesti a stârnit mult interes pentru politistii Sectiei 1 Pitesti, mai ales cã un astfel de fenomen nu s-a mai întâmplat pe meleagurile noastre.

Operativitatea de care au dat dovada oamenii legii, asta în situatia în care cineva din cadrul B.C.R. si care observându-l pe minor a sesizat acest lucru la telefonul de urgentã 112, a dus la un sfârsit fericit pentru toatã lumea, iar aici ne referim atât la micutul rãtãcit, la familia acestuia, cat si la oamenii legii.

Un copil dezorientat se învârte pe treptele bãncii

Agentul de pazã din perimetrul B.C.R.-ului îl observase de ceva timp pe mogâldeata care se ducea de la o margine la alta prin zona treptelor institutii, atentia bãrbatului fiindu-i atrasã si de faptul cã cel mic dãdea semne de dezorientare.

Poate din cauza cãldurii, poate de frica faptului cã nu-si mai zãrea mama pe nicãieri. La câteva minute de la primiea apelului telefonic, doi agenti din cadrul Sectiei 1 s-au deplasat la locul cu pricina, nefiindu-le greu sã-l observe pe pici, mai ales cã acesta era supravegheat îndeaproape de cãtre cel care-l remarcase.

Oamenii legii au luat copilul în brate si, în timp ce se deplasau cu acesta spre sediu, au anuntat conducerea sã solicite si un echipaj din cadrul Serviciului Ambulantã pentru ai acorda o eventualã asistentã de specialitate acestuia. Si bine au fãcut, despre ce s-a aflat ulterior urmând sã aflati mai spre sfârsitul materialului.

„O clipã l-am scãpat din ochi si a si dispãrut”

De regulã, Ramona Ionescu, de 30 de ani, din Pitesti ( care îndeplineste anumite atributii în cadrul Bisericii „Mavrodolu”) obisnuieste sã-si ducã copilul, pe Ciprian, la grãdinitã. Cum educatoarea a anuntat dimineatã pe toti pãrintii cã se simte rãu, mama bãietelului a luat hotãrârea de a-l lua cu ea la locul de muncã. Era undeva spre dupã amiazã atunci când ocupatã cu treaba, l-a scãpat din ochi pe Ciprian iar acesta, profitând de ocazie a rupt-o la fugã iesind pe stradã. Normal cã atunci când a realizat cã nu-l mai vede pe Ciprian, mama acestuia a intrat în panicã, începând sã-l caute peste tot prin bisericã si curtea acesteia. Dupã aproximativ o orã de cãutãri, un preot i-a spus cã cel mai indicat ar fi sã sune la politie pentru a anunta disparitia micutului. I-a venit inima la loc atunci când, sunând la 112 , cel de la capãtul „firului” a anuntat-o sã meargã la Sectia 1, acolo unde se aflã cel mic.

„Dragoste la prima…vedere”

La câteva minute dupã anuntarea evenimentului, la sectia de politie a ajuns si purtãtorul de cuvând al IPJ Arges, comisarul sef Dãnut Dinu care, stiind despre ce este vorba, a venit pregãtit, scuturând în mânã o jucãrie. Într-o continuuã agitatie da la sosirea la sediul institutiei, copilul s-a linistit instantaneu atunci când politistul în relatiile cu presa s-a apropiat de micut, dãruindu-i jucãria, cei doi fiind de nedespãrtit din acel moment.

Nici chiar atunci când la politie a sosit mama sa, Ciprian nu a vrut sã se despartã de comisarul sef Dãnut Dinu, acordându-i acestuia întrega atentie. Dupã momentul în care au ajuns si reprezentantii de la Protectia Copilului, am fost martorii unui alt eveniment care ne-a strârnit zâmbetul pe buze. Comisarul sef Dãnut Dinu, considerând cã si-a fãcut treaba, a intentionat sã pãrãseascã sediul sectiei, numai cã în momentul în care piciul i-a observat disparitia, nu numai cã a iesit în fugã dupã el dar, fiind retinut de cãtre ceilalti oameni ai legii, a început sã strige dupã noul sãu prieten ceva în sensul :”sã vinã…politia!!”.

Încã nu se stie ce vor stabili reprezentantii de la Protectia Copilului, acestia urmând sã se deplaseze cu Ciprian si mama acestuia la domiciliu pentru a verifica conditiile în care cei doi locuiesc, dar si dacã episodul respectiv a fost un pur accident ori o neglijentã. Personalul de pe ambulanta sositã în urma solicitãrii, l-au examinat pe Ciprian, moment în care observând o cicatrice în zona inimii, au întrebat-o pe mama acestuia, Ramona Ionescu de unde provine. Misterul a fost imediat elucidat de mama micutului care le-a dezvãluit cã atunci când Ciprian avea doar un an, medicii i-au descoperit unele probleme ale inimii, operându-l de urgentã pe cord deschis. A stat aproximativ o lunã în comã dupã care, revenindu-si, a crescut devenind un copil normal si, iata, neastâmpãrat, care a fãcut subiectul acestui material cu final fericit.

copil_pierdut1

Eurial 555 x222
570×90 MAIA