930 x122 grota rece

caunei mircea eliade

    Răsturnare de situație în cazul blocului soților Căunei de pe Mircea Eliade!

    Răsturnare de situație în cazul blocului soților Căunei de pe Mircea Eliade!

    Așa cum vă informasem, AICI – CE A DECIS TRIBUNALUL ÎN DOSARUL CONTROVERSATULUI BLOC DIN GĂVANA și AICI – Cazul blocului din Găvana –  La 3 luni de la decizia Tribunalului, a venit motivarea instanței, Tribunalul Argeș respinsese acțiunea Instituției Prefectului și pe cea a soților Stan din dosarul deschis pentru anularea autorizației de construire 657/23.08.2019, emisă de Primăria Pitești pentru blocul familiei Căunei de pe strada Mircea Eliade. În acest dosar, Instituția Prefectului este reclamant, iar pârâți sunt Mariana și Gheorghe Căunei, Inspectoratul de Stat în Construcții, primarul de la acea vreme al Piteștiului – Cornel Ionică și Primăria Pitești.

    CELE MAI IMPORTANTE SEMNĂTURI

    Important de menționat și de reținut totodată este faptul că la momentul în care Primăria Pitești a emis autorizația pentru construcția acestui bloc, președintele Comisiei de Urbanism din cadrul instituției era nimeni altul decât actualul primar în funcție, Cristian Gentea, iar arhitect-șef era, Cătălin Ghită (foto3). Fără semnăturile lor, plus ale consilierilor locali de la acea vreme și, bineînțeles, a fostului primar, Cornel Ionică, acest bloc nu exista!

    Revenind, este vorba despre acțiunea prin care Prefectura a cerut anularea actului în baza căruia a fost construit controversatul bloc de pe strada Mircea Eliade. Vecini fiind cu noul imobil, soții Carmen și Cristian Stan sunt intervenienți în favoarea Instituției Prefectului, iar SC PERFECT ARGBUILD SRL, intervenient în favoarea soților Căunei.

    Ei bine, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Pitești, fiind făcut recurs în acest caz.

    Într-o răsturnare de situație care dă speranțe celor care sunt nemulțumiți de proiectele imobiliare improprii, în zone cu regim diferit de înălțime decât al mastodonților care apar, Curtea de Apel a luat în urmă cu ceva vreme o decizie importantă!

    Conform Hotărârii 700/2021 din 18.06.2021, Completul C3 de la Curtea de Apel a decis ca dosarul să fie retrimis spre judecată instanței de fond!

    Solutia pe scurt: Respinge excepţia. Admite recursurile, casează sentinţa şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă de fond. Definitivă.”.

    Așadar, dosarul revine la Tribunalul Argeș, iar procesul se reia. Iar rezultatul ar putea fi altul, dacă magistrații vor găsi în piesele depuse la dosar elemente care să dea curs solicitării de anulare a autorizației de construire.

     

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3