930 x122 grota rece

bloc caunei

Cazul blocului din Găvana. La 3 luni de la decizia Tribunalului, a venit motivarea instanței

La trei luni de la decizie, Tribunalul Argeș a comunicat, în sfârșit, părților, motivarea respingerii acțiunii Instituției Prefectului (și pe cea a soților Stan) din dosarul deschis pentru anularea autorizației de construire 657/23.08.2019, emisă de Primăria Pitești (pentru blocul familiei Căunei din strada Mircea Eliade – Găvana III), dosar în care Instituția Prefectului este reclamant, iar pârâți sunt Mariana și Gheorghe Căunei, Inspectoratul de Stat în Construcții, primarul Piteștiului și Primăria Pitești.

Citiți și: NOU TERMEN ÎN DOSARUL BLOCULUI FAMILIEI CĂUNEI. ÎNTRE TIMP, LOCATARII S-AU MUTAT, IAR O ANULAREA AUTORIZAȚIEI E TOT MAI PUȚIN PROBABILĂ

Este vorba de acțiunea prin care Prefectura a cerut anularea actului în baza căruia a fost ridicat controversatul bloc și în care soții Carmen și Cristian Stan, vecinii noului bloc, sunt intervenienți în favoarea Instituției Prefectului, iar SC PERFECT ARGBUILD SRL, intervenient în favoarea soților Căunei. Un dosar care părea că nu se mai încheie referitor la care cei doi soți au invocat,  și faptul că suspendarea de drept a lucrărilor,  până la soluționarea pe fond a dosarului de către Tribunalul Argeș, cerută de lege, nu s-ar fi întâmplat și faptic.

Amintim că instanța a respins, pe 18 noiembrie, acțiunea Prefecturii și pe cea a soților Stan pârâților, însă decizia nu este însă definitivă.

„Respinge acţiunea formulată împotriva pârâtei Primăria mun. Piteşti ca fiind formulată împotriva unei entităţi fără calitate. Respinge acţiunea ca nefondată.

Respinge cererea de intervenţie în interesul reclamantei. Admite cererea de intervenţie în interesul pârâţilor”, se arată în soluția pe scurt, care dă, practic, undă verde blocului a cărui autorizație a fost contestată.

Părțile au primit săptămâna aceasta comunicarea deciziei și în scris (click pe foto!).

Parcă ne scot pe noi de rea credință”, a mărturisit, pentru ePitesti, după citirea motivării, Carmen Stan. Despre scandalul și acțiunile în instanță referitoare la acest bloc, puteți (re) citi AICI, AICI și AICI!

Reclamanta (Instituția Prefectului) și soții Stan pot face recurs în termen de 15 zile de la comunicarea scrisă deciziei.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90