EcoMoto 930×122

bloc caunei

VIDEO: O NOUĂ AMĂNARE ÎN DOSARUL BLOCULUI FAMILIEI CĂUNEI. CONSTRUCTORUL ÎȘI VEDE DE LUCRARE, DEȘI AUTORIZAȚIA E SUSPENDATĂ

ePitești a atras atenția de mai multe ori asupra problemelor autorizației de construire eliberată de Primăria Pitești pentru blocul din Găvana – strada Mircea Eliade – al familiei Căunei, probleme invocate în acțiunea deschisă în instanță de Instituția Prefectului – Județul Argeș ca urmare a unor aspecte de legalitate.  Este vorba de o acțiune prin care Prefectura cere anularea actului și care a atras suspendarea de dept a lucrărilor până la soluționarea pe fond a dosarului de către Tribunalul Argeș.

Citiți și: Video – Scandal și în CL Pitești cu privire la construirea blocului între case din Găvana

Cauza (anulare autorizației de construire nr. 657/23.08.2018 emisă de Primăria Municipiului Piteşti), aflată pe rolul instanței amintinte a fost amânată pentru data de 10 septembrie 2020.

Până atunci ar trebui să funcționeze suspendarea de drept a actului administrativ si a lucrării propriu-zise, ceea ce, în realitate, nu se întâmplă.

Citiți și: NOU TERMEN ÎN DOSARUL BLOCULUI FAMILIEI CĂUNEI. ÎNTRE TIMP, LOCATARII S-AU MUTAT, IAR O ANULAREA AUTORIZAȚIEI E TOT MAI PUȚIN PROBABILĂ

Iată câteva imagini puse la dispoziția redacției ePitești.ro de soții Carmen și Cristian Stan, vecini ai viitoarei construcții, intervenienți în dosar (VIDEO).

„ În perioada pandemiei au lucrat mai ceva ca înainte. Nici vorbă de suspendarea lucrărilor. Imaginile l-am filmat zilele trecute, insă s-a lucrat inclusiv astăzi. De altfel, se poate vedea clar că lucrarea e aproape finalizată”, a declarat, marți, pentru ePitești.ro, Carmen Stan.

Miza  continuării lucrărilor în perioada teoretică a suspendării lor de drept este ca în momentul unei eventuale decizii de anulare a autorizației de construire să se constate inexistența obiectului solicicitării Instituției Prefectului (la constatarea finalizării lucrărilor, anularea autorizației de construire ar fi oricum inutilă).

Cei doi vecini ai construcției, Carmen și Cristian Stan, întervenienți în dosar (în favoarea Instituției Prefectului), cer instanței de contencios administrativ să verifice legalitatea actelor preparatorii (certificat de urbanism, aviz de securitate la incendiu, de sănătate a populației, PUD etc.) care au stat la baza emiterii de către Primăria Pitești a contestabilei autorizații.

Deocamdată familia Căunei nu poate vinde apartamentele 

Pe de altă parte, deși au stat și încă mai stau de aceeași parte a baricadei, ca pârâți, în procesul deschis de Instituția Prefectului Argeș pentru anularea autorizației de construire (AC) a noului bloc din Găvana – strada Mircea Eliade, soții Căunei s-au îndreptat, printr-o cerere reconvențională, chiar împotriva Municipiului Pitești, a edilului-șef și Primăriei Pitești – emitenta actului contestat în procesul de fond ca urmare a unor probleme de legalitate semnalate de prefect.

Acțiunea de vânzare a apartamentelor e, momentan, blocată de imposibilitatea efectuării recepției lucrării.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90