- Publicat de: Cristina Stancu
- 24-09-2020, ora 14:26
- Administrativ
NOU TERMEN ÎN DOSARUL BLOCULUI FAMILIEI CĂUNEI. ÎNTRE TIMP, LOCATARII S-AU MUTAT, IAR O ANULAREA AUTORIZAȚIEI E TOT MAI PUȚIN PROBABILĂ
UPDATE: Dosarul a primit un nou termen: 29 octombrie 2020.
Citiți și: Video – Scandal și în CL Pitești cu privire la construirea blocului între case din GăvanaȘtirea inițială:
Un nou termen, astăzi, 24 septembrie, în dosarul care are ca obiect anularea autorizației de construire 657/23.08.2019, emisă de Primăria Pitești (pentru blocul familiei Căunei din strada Mircea Eliade – Găvana III), dosar în care Instituția Prefectului este reclamant, iar pârâți sunt Mariana și Gheorghe Căunei, Inspectoratul de Stat în Construcții, primarul Piteștiului și Primăria Pitești.
Citiți și: VIDEO: O NOUĂ AMĂNARE ÎN DOSARUL BLOCULUI FAMILIEI CĂUNEI. CONSTRUCTORUL ÎȘI VEDE DE LUCRARE, DEȘI AUTORIZAȚIA E SUSPENDATĂEste vorba de acțiunea prin care Prefectura cere anularea actului în baza căruia a fost ridicat controversatul bloc. O acțiune care, teoretic, a atras (sau mai bine zis ar fi trebuit să atragă) suspendarea de drept a lucrărilor până la soluționarea pe fond a dosarului de către Tribunalul Argeș.
Concret, până la o soluție definitivă în acest dosar (prin care se va decide anularea autorizației sau , din contră, respingerea acțiunii Prefecturii), lucrările propriu-zise ar fi trebuit suspendate simultan cu autorizația.
Imaginile puse săptămâna aceasta la dispoziția redacției ePitești.ro de soții Carmen Stan, vecină a viitoarei construcții, intervenientă în dosar, arată că lucrările au mers înainte până în faza în care în imobil s-au instalat deja primii locatari.
„În blocul de lângă mine s-au mutat, de vreo două săptămâni, locatari, deși procesul este pe rol, astăzi fiind o alta ședință de judecată la Tribunal. Am tot făcut sesizări la Politia Locală care a spus ca e de competența Primăriei, la Primărie, care a spus ca e de competența Poliției Locale si tot așa…” a declarat, pentru ePitești.ro, Carmen Stan, care spune că deși dezvoltatorul trebuia să oprească efectiv lucrările, la bloc s-a lucrat continuu după acțiunea în instanță deschisă de Prefectură.
În imagini se văd, într-adevăr, aparate de aer condiționat deja montate și haine puse la uscat, dovadă că s-a depășit faza de șantier în care se afla blocul la inițierea acțiunii în contencios administrativ.
În traducere liberă, faptul că lucrările au ajuns în faza de care vorbim profită, evident, pârâților din acest dosar, căci probabilitatea unei eventuale decizii de anulare a autorizației de construire e din ce în ce mai mică, pe măsură ce dispare obiectul cauzei. Concret, ce efect ar mai putea putea produce o anulare a autorizației de construire, dacă lucrarea e deja gata, iar locatarii sunt deja instalați în apartamente?!
Amănunte despre scandalul și acțiunile în instanță referitoare la acest bloc, AICI, AICI și AICI!