930X122 MAIA

bloc

CE A DECIS TRIBUNALUL ÎN DOSARUL CONTROVERSATULUI BLOC DIN GĂVANA

Dosarul deschis pentru anularea autorizației de construire 657/23.08.2019, emisă de Primăria Pitești (pentru blocul familiei Căunei din strada Mircea Eliade – Găvana III), dosar în care Instituția Prefectului este reclamant, iar pârâți sunt Mariana și Gheorghe Căunei, Inspectoratul de Stat în Construcții, primarul Piteștiului și Primăria Pitești, a avut termen săptămâna aceasta la Tribunalul Argeș.

Citiți și: Persoane care îți pot intra în casă fără mandat. Cine se opune riscă sancțiuni dure

Este vorba de acțiunea prin care Prefectura a cerut anularea actului în baza căruia a fost ridicat controversatul bloc și în care soții Carmen și Cristian Stan, vecinii noului bloc, sunt intervenienți în favoarea Instituției Prefectului, iar SC PERFECT ARGBUILD SRL, intervenient în favoarea soților Căunei. O acțiune care, teoretic, a atras (sau mai bine zis ar fi trebuit să atragă, căci construcția e în stadiul final) suspendarea de drept a lucrărilor,  până la soluționarea pe fond a dosarului de către Tribunalul Argeș.

Instanța a decis, săptămâna aceasta, în favoarea pârâților.

Citiți și: Atenție dacă stați la bloc: amenzile ajung până la 100.000 de lei!

Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge acţiunea formulată împotriva pârâtei Primăria mun. Piteşti ca fiind formulată împotriva unei entităţi fără calitate. Respinge acţiunea ca nefondată. Respinge cererea de intervenţie în interesul reclamantei. Admite cererea de intervenţie în interesul pârâţilor. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Argeş.

Așa cum se arată în soluția pe scurt, decizia nu este însă definitivă, ceea ce înseamnă că reclamanta și intervenienții mai au o șansă, la recurs.

Nu că o soluție în favoarea lor ar mai schimba cu ceva lucrurile, căci construcția, despre care ePitești a relatat în mai multe rânduri, e deja finalizată.

De ce o soluție contrară n-ar cântări prea mult

Concret, până la o soluție definitivă în acest dosar (prin care se va decide respingerea acțiunii Prefecturii sau, din contră, anularea autorizației), lucrările propriu-zise ar fi trebuit suspendate simultan cu autorizația.

Din imaginile puse, luna trecută, la dispoziția redacției ePitești.ro de Carmen Stan, se vede însă că lucrările au ajuns deja în faza în care în imobil s-au instalat locatari.

Faptul că lucrările au ajuns în această fază e cum nu se poate mai bun pentru pârâții din acest dosar, căci probabilitatea unei eventuale decizii de anulare a autorizației de construire e din ce în ce mai mică, pe măsură ce dispare obiectul cauzei.

Amănunte despre scandalul și acțiunile în instanță referitoare la acest bloc, AICI, AICI și AICI!

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90