930X122 MAIA

bloc strada mircea eliade

Video – Scandal și în CL Pitești cu privire la construirea blocului între case din Găvana

Video – Scandal și în CL Pitești cu privire la construirea blocului între case din Găvana

Citiți și: Pitești. Accident grav lângă „Cornul Vânătorului”! Un începător și-a făcut praf mașina

Proiectul de hotărâre aflat la punctul 15 pe ordinea de zi, proiect privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) în vederea realizării investiției „Desființare locuință D+P, construire bloc de locuințe S+P+2E și împrejmuire teren”, pe strada Mioarei (adiacentă străzii Mircea Eliade) din Pitești a iscat discuții aprinse în ședința Consiliului Local de joi, 28 octombrie 2021.

Publicația noastră a relatat de-a lungul timpului despre acest proiect. Ultimul material pe această temă, cât și subiectul pe larg, AICI: Alt scandal în Găvana privind construcția unui bloc între case.

Citiți și: Pitești. Scări reabilitate cu peste 30 de mii de euro

Concret, proiectul prevede construirea unui bloc cu subsol, parter și două etaje, pe un teren de 1.495 mp, pe strada Mioarei din municipiu. Investiția este privată.

La discuțiile din cadrul ședinței Consiliului Local Pitești s-au înscris pentru a lua cuvântul mai mulți locatari din zona respectivă, reprezentanți ai vecinilor, dar și tatăl proprietarului terenului unde ar urma să se construiască imobilul.

Atât reprezentanții vecinilor, cât și tatăl proprietarului, prezenți în sală, au adus argumente pro și contra pentru acest proiect.

Principalul argument contra – traficul ar fi mult îngreunat, poate chiar blocat. Construirea unui bloc ar înmulți numărul de mașini, iar strada, care este oricum destul de îngustă, nu ar putea suporta acest flux. Mai mult decât atât, în situații de urgență, în cazul unor incendii, spre exemplu, accesul autospecialelor de intervenții nu ar mai putea fi posibil după ridicarea imobilului, se tem locuitorii.

VEZI VIDEO CU DISCUȚIA ÎNCEPÂND DE LA MINUTUL 32:37

Referitor la acest bloc din Mioarei, vecinii nu sunt de acord întrucât diferența de la drumul de jos din Zamfirescu, la drumul din Mioarei este de 9 metri. Strada Mioarei nu este consolidată. Dacă urcă acolo mașini de tonaj, strada fiind atât de îngustă se și blochează. Anul trecut deja a luat-o la vale strada. Știți câți bani s-au băgat acolo? Acum ce facem, o lăsăm să o ia iar la vale?

Eu, ca proprietar, am cedat 23 de metri de la mine ca să lărgesc un pic străduța aia, să poată și ei (n.r. restul locuitorilor) să întoarcă mașinile acolo, pentru că efectiv nu aveau unde.

Acolo este strâmt, e îngustă străduța și se și blochează. E o înfundătură, nu e stradă! Unde să construim bloc pe o străduță unde o mașină mare nici măcar nu are loc, trebuie să dea cu spatele jos ca să vină în Zamfirescu. Adică eu cedez 23 de metri ca să poată să întoarcă o mașină acolo și acum construim bloc?

Păi atunci îmi iau metri înapoi! Și nu este consolidat. Deci, zidul respectiv (n.r. zid de sprijin construit în zonă) e de piatră, la un tonaj o ia la vale.”, a precizat Georgeta Dumitrescu, locuitor pe strada Mioarei.

La acest argument, viceprimarul Gelu Tofan a reacționat mai mult decât penibil: „Doamnă, eu sunt LIBERAL, noi vrem să dezvoltăm orașul!”.

Tofan, ”marele liberal”, care vrea să dezvolte orașul!

Domnule viceprimar Tofan, nu uitați că sunteți în această funcție vremelnic, impus de către mentorul Miuțescu, iar tonul pe care l-ați avut și argumentele folosite la adresa piteștenilor nemulțumiți de acest proiect, acei piteșteni care vă plătesc salariul de peste 2000 de euro pe lună, nu e nici normal, nici firesc!

Va veni momentul, curând, când veți vinde sifoane din nou, la firma familiei, acea firmă pe pierdere, și nu veți mai fi pe cai mari, cum sunteți acum! Atunci, să vă văd!

REVENIND, TATĂL PROPRIETARULUI TERENULUI NU VEDE NICIO PROBLEMĂ ÎN CONSTRUIREA IMOBILULUI

Tatăl proprietarului terenului, unde ar urma să se construiască viitorul imobil, neagă că situația prezentată de vecini este veridică și vine chiar cu explicații.

„Eu sunt chiar nemulțumit de situația creată! Ascultați-mă cu atenție, strada Mioarei este denumirea terenului, este adresa terenului.

Terenul sau imobilul care urmează a fi construit este la 40 de metri de capătul străzii Mioarei. Accesul acolo cu mașini, cum spune doamna, se va face pe sus, prin Găvana.

La acest argument primarul Cristian Gentea a reacționat:

Unde, domne, pe sus prin Găvana? Unde puteți intra acolo cu camioane, cu macara și cu toate alea?! Iar când coborâți pe Mircea Eliade, cum coborâți pe 3 metri acolo la ieșire? Direct în spălătorie, cum coborâți?!”

VECINII NU SUNT DE ACORD

Altă reprezentantă a vecinilor – Laura Dincă, a adus în atenția consilierilor locali faptul că locuitorii din zonă nu sunt de acord cu ridicarea acestui imobil. De asemenea, aceasta a mai ținut să precizeze faptul că niciun locuitor nu a fost convocat să-și spună părerea cu privire la acest proiect, atunci când s-au desfășurat consultări la fața locului.

Țin să aduc la cunoștință că niciunul dintre vecini nu și-a exprimat acordul pentru construcția acestui bloc. Proiectul blocului cuprinde 13 apartamente, iar pentru acest teren va trebui facilitat accesul unui număr de 20 de mașini. Niciuna dintre cele trei străzi la care terenul are deschidere nu permite un flux așa mare de mașini.

Intrarea de pe strada Mircea Eliade reprezintă accesul la parcarea blocului construit de domnul. La acea locație au sediul mai multe societăți, care nu-și pot desfășura activitatea pentru că tot timpul accesul este blocat. (…) Zidul de sprijin construit de către noi a început să se dărâme, având în vedere că terenul suferă mișcări. Nu ne condamnați la un haos total! Nu am fost convocați să ne spunem opinia la fața locului”, a precizat reprezentanta vecinilor.

CONSILIERII LOCALI, DISCUȚII ÎN CONTRADICTORIU

Mai mulți consilieri locali le-au dat dreptate locuitorilor. Consilierul local Ana Stan (PNL) a avut chiar un schimb de replici cu Sorin Apostoliceanu (PNL), care susținea votul favorabil la acest proiect. Aceasta (Ana Stan) a precizat că astfel de proiecte nu trebuie susținute.

Și Costescu Cătălin (PSD) a ținut să-și exprime nemulțumirea, susținând faptul că va acorda un vot „împotrivă” acestui proiect.

Domnul constructor, ați spus că toate utilajele grele vor veni pe Lucian Blaga? În condițiile în care s-au făcut sensuri unice o să veniți pe Lucian Blaga? Ați fost vreodată în zona aia? Eu stau acolo, nu am nimic cu domnul, poate să construiască, poate să fie cât de liberal o fi. A fost și în mandatul trecut și atunci a picat proiectul. N-ați îngrijit o dată terenul. Dumneavoastră spuneți că toate utilajele vor trece pe Lucian Blaga. Vă invit și pe dumneavoastră și pe colegi, că văd că majoritatea nici nu știe unde e, să vedeți zona. Eu, ca și data trecută, o să votez împotrivă. Nu mi se pare normal!”, a precizat Costescu.

Deși discuțiile au fost lungi și în contradictoriu, proiectul a fost votat și a trecut.

Din informațiile pe care le avem, vecinii viitorului bloc din zona Mioarei – Mircea Eliade vor contesta în instanță construcția!

Vom urmări subiectul!

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • cici spune:

    blocuri intre case …o mare porcarie .platim taxe mari pentru casa si pamant si ne-am pomenit cu blocul la 2 m de casa …adio soare toata iarna…adio liniste ….adio viata la curte. cei din bloc isi permit sa se uite in proprietatea mea dar eu nu ma uit pe geamul lor in casa lor si nu ii judec , nu le fac reclamatie la politie ca se aude cand fac sex ,nici cand arunca mucurile de tigari pe casa , in curte …aprinse ….fac reclamatie ca latra cainele din cand in cand….cheama politia ca am prea multi pomi si nu vad ei panorama……de friptura la gratar ….adio ca facem fum si deranjam vecinii de la bloc …..si multe multe alte nesimtisme pana acolo ca isi parcheaza masinile in dreptul portii mele de lene sa nu o duca in parcarea de la subsolul blocului ….aerisirea de subsol urla ….cand ies si intra in subsol cu masinile uruie de te scoala din moti…..fundatia casei a fost afectata major ….sa crapat peste tot , peretii , gresia , faianta …….pentru ca au sapat 10 m adancime chiar mai mult la hotar adica la 3 m de casa ……domnule Ionica matale ai eliberat autorizatia de constructie?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3