Donaris 930 x 122

gavana

Alt scandal în Găvana privind construcția unui bloc între case

Alt scandal în Găvana privind construcția unui bloc între case. Investiția controversată este pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești.

Citiți și: Un scandal incredibil la Auchan! Ce s-a auzit în tot magazinul a șocat pe toată lumea

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) în vederea realizării investiției „Desființare  locuință D+P, construire bloc de locuințe S+P+2E și împrejmuire teren”, pe strada Mioarei (adiacentă străzii Mircea Eliade) din Pitești, la nr. 11, se află pe ordinea de zi a ședinței CL Pitești de astăzi, 28 octombrie 2021.

Citiți și: Pitești. Accident grav lângă „Cornul Vânătorului”! Un începător și-a făcut praf mașina

Este vorba despre construcția unui bloc cu subsol, parter și două etaje.

Investiția este contestată de către locatarii din zonă pe motiv că este o zonă de case, nu de blocuri, dar și pentru că unii dintre vecini nu și-au dat acordul cu privire la intenția de a se construi acest bloc. Totodată, oamenii din zona viitorului bloc susțin că pământul pe care ar urma să fie ridicată construcția deja a luat-o la vale, dărâmând un zid de sprijin construit de aceștia, tocmai pentru a preîntâmpina acest lucru.

CONCRET

Vecinii au atras atenția Primăriei Pitești că strada Mioarei este, mai degrabă, o alee. Din cauza faptului că e îngustă, oamenii se tem că nici măcar mijloacele de stingere a incendiilor nu au cum să mai intre după ridicarea blocului.

Mai mult decât atât, au atras atenția că strada nu poate suporta un flux mai mare de mașini, așa cum ar rezulta după construirea viitorului bloc, dar și că apariția viitoarei construcții ar afecta însorirea imobilelor existente. Toate acestea, pe lângă problemele cu privire la felul în care s-a făcut consultarea publică și comunicarea cu cei care au avut obiecții.

Investiția este privată, pe un teren de 1.495 mp.

ePitesti.ro a relatat de-a lungul timpului aspecte din această poveste care seamănă izbitor cu cea de pe strada Mircea Eliade, la o aruncătură de băț, cum se spune, și anume vestitul bloc al familiei Caunei, aflat la 500 de m mai în sus.

Alte detalii, AICI:

UN ALT SCANDAL IMOBILIAR DIN GĂVANA RISCĂ SĂ AJUNGĂ ÎN INSTANȚĂ. PRIMĂRIA, ACUZATĂ CĂ MINTE ÎN RAPORTUL DE INFORMARE

și AICI:

(VIDEO) PITEȘTENI SCANDALIZAȚI. UN NOU BLOC VA „RĂSĂRI” LÂNGĂ CASE ÎN GĂVANA.

Locatarii din zona Mioarei – Mircea Eliade sunt hotărâți să dea în judecată Primăria Pitești dacă o să autorizeze această construcție. Vom urmări subiectul!

 

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • cici spune:

    eee fericiti vecinii care deja au stiut ca se intentioneaza construirea unui bloc langa ei ….cu doua etaje… pe Lucian Blaga in gavana 3 nu ne-a intrebat nimeni daca vrem bloc cu 6 etaje in coasta noastra atat de aproape ca nu poti sa tragi o basina …ca o prind vecinii din bloc …….ehe ….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3