Donaris 930 x 122

bloc

(VIDEO) PITEȘTENI SCANDALIZAȚI. UN NOU BLOC VA „RĂSĂRI” LÂNGĂ CASE ÎN GĂVANA

Situația incertă a blocului de pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana) a cărui autorizație de construire a fost suspendată de drept pentru că Instituția Prefectului – Județul Argeș a dat în judecată Primăria Pitești pentru anularea documentului le-a dat curaj piteștenilor să vorbească despre posibile alte nereguli urbanistice din municipiu.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Este și cazul unei piteștence care locuiește tot pe varianta Găvana, însă pe strada Mioarei, adiacentă străzii Mircea Eliade (foto). La o distanță de doar 2,95 de metri de casa în care locuiește femeia împreună cu familia sa ar urma să fie construit un bloc cu două etaje.

Viitorul bloc va fi construit pe lângă casa celei care ne-a sesizat cazul, lângă alte două case și un alt bloc.

Citiți și: Impact și în Găvana! Accident cu 2 mașini

Municipalitatea a trimis notificări prin care îi informează pe vecini de intenția beneficiarului (Florina Daniela Gătejanu) de a construi blocul – o investiție 100% privată. Locatarii din blocul deja existent nu ar fi fost, însă, înștiințați oficial, în scris, de această viitoare investiție.

Am fost la fața locului pentru a vedea care este situația. După cum veți observa și din imagini, terenul pe care urmează să fie construit blocul este lângă casa piteștencei care ne-a semnalat situația.

Familia piteștencei ar fi depus la Primărie o adresă prin care și-a exprimat punctul de vedere și dezacordul cu privire la această posibilă investiție. S-au strâns și semnături în rândul locatarilor din bloc.

Amintim că investitorul privat, Florina Daniela Gătejanu, a înaintat la Primăria Pitești o cerere pentru elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construirea unui bloc de locuinţe pe strada Mioarei, nr. 11, din cartierul Găvana (vizavi de zona industrială).

Viitorul nou bloc ar urma să aibă subsol (cu adăpost de protecție civilă), parter și două etaje, cu 13 apartamente. Va fi construit pe un teren viran de 1.495 de mp.

Investitorul propune și amenajarea a 19 locuri de parcare, a unui loc de joacă de 66,31 de mp și a unui spațiu verde de 285,51 de mp.

Pentru ca investiţia să poată fi demarată este nevoie de aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu de către Consiliul Local Pitești (AICI, subiectul pe larg).

„Așa cum ați observat și la blocul construit pe Mircea Eliade, autorizațiile se dau fără a se ține cont de nimic, ci probabil doar de puterea banului”, ne scrie femeia, cerându-ne și să „faceți lumină în acest caz, așa cum ați făcut și în cazul blocului de pe Mircea Eliade”.

Municipalitatea piteșteană a dovedit că este repetentă la capitolul urbanism, deciziile cu privire la apariția, peste noapte, a unor noi construcții provocând serioase semne de întrebare.

Vom reveni asupra subiectului și vă vom detalia toate asptectele relatate de vecinii viitorului bloc din Găvana.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3