New Profesional Consult 930 x 122

benzina

Pitești: Prețul colosal al benzinei nu oprește îmbulzeala de pe străzi

Anul 2021 a fost anul scumpirilor. În plin val 4, respectiv 5 al pandemiei, pe lângă cazurile COVID pozitive, explodau și prețurile la energie electrică și gaze naturale.

Citiți și: Anunțul dimineții: neplăceri în trafic, restricții pentru șoferi

Trendul ascendent al scumpirilor se menține și se extinde și în 2022. Majorarea prețurilor se resimte astăzi și în cazul alimentelor.

În ceea ce privește carburanții, de la începutul anului, litrul de carburant s-a scumpit cu aproximativ 30 de bani, adică cu 2 bani pe zi.

Citiți și: ”Benzinarii” nu se mai satură! Șoferi revoltați!

Astfel, o categorie puternic afectată de aceste scumpiri sunt șoferii, care pe zi ce trece observă cum prețul la pompă nu face decât să se mențină ridicat sau să crească, nicidecum să scadă.

Prețul benzinei standard vândute la stațiile de carburanți din Pitești și din apropiere 

Astăzi, cea mai scumpă benzină standard se vinde la stațiile MOL, OMV și Rompetrol.

Benzinăriile MOL din Pitești vând cea mai scumpă benzină cu 7,10 lei pe litru (stația de carburant de pe Str. Republicii), alături de Rompetrol (stația de carburant de pe Str. Frații Golești), iar OMV cu 7,03 lei pe litru (stația de carburant de pe Str. Nicolae Bălcescu).

La polul opus, cel mai scăzut preț la benzina standard îl întâlnim la benzinăriile Petrom  – 6,92 lei pe litru (stația de carburant din Albota) și 6,93 lei pe litru (stația de carburant din Bascov, Str. N Bălcescu).

Prețul motorinei standard se menține și el la un nivel ridicat, oscilând între 6,94 lei pe litru și 7,03 lei pe litru.

Chiar dacă scumpirile se resimt în buzunarele șoferilor, acestea nu par că s-ar simți și în trafic.

 

În Pitești, spre exemplu, este în continuare îmbulzeală mare pe străzi.

Se pare că șoferii nu se grăbesc să apeleze la alte mijloace de transport, în ciuda prețului colosal de la pompe.

Pentru anul 2022, analiștii economici vin cu vești și mai rele.

Aceștia spun că prețurile vor continua să crească și preconizează că, în doar câteva luni, litrul de carburant va sări cu mult de pragul de 7 lei.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3