930×122 CAPRA 5

curent

Șocant! La anul am putea plăti mai mult la curent pentru ce am consumat în 2022

Șocant! La anul am putea plăti mai mult la curent pentru ce am consumat în 2022.

Citiți și: Decizie crucială! Ce se întâmplă cu ajutoarele de încălzire

Legea plafonării obligă mulți români să achite mai mult la energie electrică, nu doar de la 1 ianuarie 2023, ci și retroactiv pentru anul 2022, susține Dumitru Chisăliță, președinte al Asociației Energia Inteligentă (AEI), citat de Adevărul.ro.

Astfel, articolul introdus în lege care stabilește că plafonarea se aplică la un singur loc de consum nu se aplică doar de la 1 ianuarie 2023, ci și retroactiv pentru ultimele 4 luni din anul 2022, transmite sursa citată.

Citiți și: Oficial. Acești piteșteni rămân fără curent electric!

Potrivit specialistului, legea plafonării prețului la energie electrică stabilește că dacă pentru perioada viitoare există posibilitatea să primești totuși preț plafonat, dacă parcurgi o anumită birocrație, legea nu îți dă nici o posibilitate, ca pentru perioada trecută să beneficiezi de preț plafonat.

În acest context, Asociația solicită „schimbarea urgentă a acestei legi și eliminarea articolelor aberante care obligă românii să scoată mai mulți bani din buzunar, atât pentru consumurile de energie electrică din urmă, cât și pentru consumurile viitoare, dar și pentru faptul că în prag de sărbători, în plină iarnă cu temperaturi scăzute, această lege aduce oamenii disperați la cozi uriașe la ghișeele furnizorilor.

Foto descriptiv: Economica.net

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3