- Publicat de: ePitești
- 15-08-2024, ora 16:47
- Știri, Știri
Noi sancțiuni pentru cei care stau la bloc!
Noi sancțiuni pentru cei care stau la bloc!
Citiți și: Amenzi uriașe pentru românii care locuiesc la curte!Românii care își decorează scara blocului cu ghivece de flori sau plante ornamentale ar putea fi surprinși să afle că acest gest aparent inofensiv este, de fapt, interzis de lege.
Potrivit legislației, amplasarea de obiecte pe scările blocurilor poate fi sancționată.
Citiți și: Taxă nouă la bloc!iar cei care încalcă aceste reguli riscă amenzi considerabile.
Legea 196/2018, care reglementează regulile de conviețuire în condominii, stipulează că ocuparea spațiilor comune cu obiecte personale, inclusiv plante în ghiveci, poate atrage amenzi de până la 400 de lei.
Acest lucru este valabil în special dacă un vecin se plânge că plantele creează mizerie sau obstrucționează evacuarea în caz de urgență.
Astfel, orice plângere făcută de un locatar poate duce la intervenția autorităților și la aplicarea sancțiunilor, conform RomâniaTV.net.
În ceea ce privește spațiile verzi din jurul blocurilor, acestea sunt, de obicei, proprietate publică și administrate de autoritățile locale.
Locatarii nu au dreptul să facă modificări sau să planteze flori, copaci, sau legume fără acordul prealabil al primăriei.
Noi sancțiuni pentru cei care stau la bloc!
Orice intervenție neautorizată pe aceste terenuri poate atrage sancțiuni.
Care pot varia între 500 și 10.000 de lei, în funcție de gravitatea situației.
Conform legii, asociațiile de proprietari nu sunt responsabile pentru întreținerea spațiilor verzi publice.
Sarcina revenind primăriilor de sector sau din localități.
Cu toate acestea, locatarii care doresc să contribuie la întreținerea acestor spații trebuie să obțină autorizația necesară de la autoritățile locale.
Și să aibă acordul tuturor proprietarilor din imobil.
Conform unei hotărâri a Adunării Generale a Asociației de Proprietari.
Prin urmare, pentru a evita amenzile și pentru a respecta legea, locatarii sunt sfătuiți să se informeze și să obțină aprobările necesare înainte de a aduce orice modificări spațiilor comune sau publice din jurul blocurilor.
Puteți lăsa comentarii la acest articol pe FACEBOOK, AICI