Eurial 930 x 122

meserii

Argeș. Cei mai tari meșteri s-au adunat la Golești!

Argeș. Cei mai tari meșteri s-au adunat la Golești!

Citiți și: România devine un hub atractiv pentru investiții majore!

PSD susține producătorii autohtoni prin organizarea celei de-a treia ediții a evenimentului „Rod cu Spor” la Muzeul Golești din Ștefănești.

Aproape 100 de producători și meșteșugari din șase județe au participat la această manifestare dedicată tradițiilor și meseriilor străvechi.

Citiți și: Vestea zilei pentru pensionari! Peste 100.000 de argeșeni se bucură!

Prezentând o gamă diversă de produse locale: fructe, legume, carne, produse de panificație, must, obiecte de artizanat și costume populare.

Argeș. Cei mai tari meșteri s-au adunat la Golești!

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai PSD, inclusiv președintele CJ Argeș Ion Mînzînă, ministrul Muncii și Solidarității Sociale Simona Bucura Oprescu, ministrul Agriculturii Florin Barbu și fostul ministru Petre Daea.

Discursurile oficialilor au subliniat importanța sprijinirii producătorilor locali, păstrării tradițiilor și revitalizării meșteșugurilor, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a României.

Simona Bucura Oprescu a accentuat necesitatea muncii și credinței în păstrarea tradițiilor.

Iar ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a evidențiat sprijinul guvernamental pentru modernizarea agriculturii românești și susținerea meșteșugarilor prin fonduri europene.

Rod cu Spor se consolidează astfel ca un eveniment simbolic pentru Argeș, oferind un exemplu de susținere a producătorilor români și de promovare a valorilor naționale.

Conform unui comunicat al PSD Argeș:

A treia ediție a manifestării „Rod cu Spor” organizată de Consiliul Judetean Arges la Muzeul Golești din Ștefănești a reunit azi aproape 100 de #producători și #meșteri populari din 6 județe ale țării. A fost un eveniment de celebrare a tradițiilor, meseriilor străvechi și a producătorilor autohtoni, la care au fost prezenți, alături de președintele CJ și al PSD Argeș Ion Mînzînă, ministrul Muncii și Solidarității Sociale Simona Bucura Oprescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Florin Barbu, fostul ministru al Agriculturii Petre Daea, directorul general AFIR Ștefan Constantin. Toamna și-a revărsat la Golești întreaga frumusețe și bogăție: de la fructe, legume, carne, produse de panificație și must, până la produse de artizanat și costume populare.

Din echipa PSD Argeș prezentă la eveniment au făcut parte senatorii Cristina Mariana Stocheci și Ovidiu Puiu, deputatul Pavelescu Nicolae, Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu – vicepreședinți CJ, primari, consilieri județeni și locali.

“Cea mai mare bucurie pentru mine este să fim astăzi acasă împreună și să ne reîntâlnim la muzeul Golești, un loc emblematic pentru istoria și cultura României. Îl felicit pe președintele Ion Mînzînă și Consiliul Județean pentru ideea pe care eu o consider extraordinară de a organiza acest eveniment anual aici și nicăieri în altă parte! Poate exista rod cu spor fără #muncă și #credință? Împreună noi, românii, ne bazăm existența pe muncă și pe credința nostră strămoșească. Ambiția mea ca ministru al Muncii este să reușim și datorită economiei sociale să reînvie meșteșugurile, să ne reîndrăgostim de meserii. Sunt meserii și obiceiuri pe care nu trebuie sa le pierdem. Trebuie să le punem împreună în valoare. Iar pentru asta, cu muncă, cu determinare, cu bani europeni și având de fiecare dată guverne potrivite și la nivel local, și la nivel județean, și la nivel național sigur vom reuși să ducem mai departe ceea ce este bun în România. Să fie cu rod și spor pentru toți cei care muncesc! Să fie cu spor binecuvântat pentru fiecare dintre noi”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

“Rod cu Spor este un eveniment care tinde să devină eveniment simbol pentru noi, pentru județul #Argeș. Învățați-vă copiii să iubească România, noi astăzi aici asta încercăm. Să ne învățăm copiii să iubească produsele românești, să ne învățăm copiii să iubească meșteșugurile noastre, pentru că numai așa cred că putem avea un viitor în ceea ce înseamnă marea construcție europeană: păstrându-ne tradițiile, obiceiurile, fiind alături de copiii noștri în acest demers de a face din România acea țară minunată la care visăm cu toții. Dumnezeu să ne ajute! Mulțumim tuturor participanților, domnilor parlamentari, domnilor primari, gazdei noastre de la Muzeul Golești, domnului primar care păstorește această localitate, colegilor din Consiliul Județean care s-au implicat în acest demers.”, a declarat Ion Mînzînă.

“Mă bucur să fiu astăzi în mijlocul producătorilor români. În mijlocul meșteșugarilor români. Pentru că trebuie să susținem în continuare aceste obiceiuri, să păstrăm meșteșugul românesc și să-l transmitem copiilor și nepoților noștri. Îl felicit pe domnul Ion Mînzînă pentru acest eveniment. Este un om de administrație și cred că se cunoaște și s-a văzut acest lucru, pentru că anul acesta argeșenii și-au dorit continuitatea și alături de domnul președinte, și alături de Guvernul României și de domnul premier Marcel Ciolacu. Când am preluat guvernarea ne-am dorit foarte mult să modernizăm agricultura românească. Și Guvernul Ciolacu a luat o decizie istorică: Ministerul Agriculturii să aibă practic 2% buget din PIB-ul României. În acest buget se regăsesc toate proiectele pentru fermierii români, pentru producătorii români și, bineînțeles, sunt și fonduri europene cu destinație prin programul național strategic direct către meșteșugari și către producătorii români. Mult succes în continuare și să rămânem uniți pentru România!”, a declarat ministrul Florin Barbu.

“Aveți aici, în mijlocul dumneavoastră un om politic valoros, doamna ministru Simona Bucura-Oprescu, cea care a reușit în acest an ceea ce nu au reușit guverne de-a lungul vremii. Să înceapă să plătească pâinea egalității și a respectului față de pensionari. Este extraordinar să intri în aluatul a 4,6 milioane de dosare de pensii și să le învârtești cu gândul de a găsi soluția ca bucuria să intre pe fereastra fiecărui pensionar. E o voință formidabilă a unui guvern extrem de capabil și interesat pentru destinele țării. Guvernul Ciolacu a demonstrat că are interes, preocupare și acțiune concretă pentru destinele țării. Vreau să o felicit în fața dumneavoastră pe doamna Simona Bucura-Oprescu pentru munca depusă. A scris o pagină a deciziei istorice în România, ea face ce trebuie pentru pensionarii români. Vă felicit doamna ministru și vă urez mult succes in continuare!”, a declarat Petre Daea.

Rod cu Spor demonstrează încă o dată importanța susținerii producătorilor români, a tradițiilor și valorilor naționale. Evenimentul de la Muzeul Golești este dovada clară că România are potențialul de a-și păstra valorile și de a construi un viitor prosper prin sprijinirea economiei locale.

Contează faptele, iar Rod cu Spor este o inițiativă care arată o dată în plus că tradițiile și produsele românești merită să fie protejate și promovate la nivel național și internațional.

555×222  MAIA
New Profesional Consult 570×90