930 x122 grota rece

alertă

Alertă europeană: Pericol! Produse folosite de aproape toate femeile, interzise!

Alertă europeană: Produse folosite de aproape toate femeile, interzise!

Citiți și: Atenție: Săpunuri cu substanțe toxice în magazine!

Mai multe tipuri de vopsea de păr au fost incluse în sistemul de Alerte Europene pentru produse neconforme, după ce s-a descoperit că acestea conțin substanțe chimice interzise și bacterii periculoase.

Aceste produse, disponibile în aproape orice magazin, prezintă un risc semnificativ pentru sănătate, avertizează reprezentanții InfoCons, care au efectuat controale riguroase.

Citiți și: Medicament popular în România, vizat de o alertă europeană!

Produsele respective nu sunt conforme cu regulamentul european privind produsele cosmetice și ar trebui să fie retrase imediat din circulație.

Vopselele periculoase descoperite:

– Colour care cream, Natural & Color shine de la Revia Verona – Light Brown N°11.

– Palette Intensive Color Creme de la PALETTE / SCHWARZKOPF – vopsea de păr pentru nuanțe roșii.

– Garnier Colore Naturale de la Garnier – cremă de vopsit părul, roșu 5.6.

– Excellence creme 5.6 castano chiaro rosso de la L’OREAL PARIS.

– Permanent Coloration SALONPLEX de la Syoss.

– Palette professional performance gloss sensation de la TESTANERA – colorant pentru păr, castan 6-1.

– Kasviväri Manjistha and Kasviväri Ruskea de la Ekopharma – Henna pentru uz profesional, produs care prezintă un risc microbiologic ridicat.

Riscurile chimice și microbiologice

Conform InfoCons, majoritatea acestor produse conțin substanța 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), interzisă în produsele cosmetice.

Alertă europeană: Pericol! Produse folosite de aproape toate femeile, interzise!

Această substanță este periculoasă pentru sănătatea umană, afectând sistemul reproductiv și provocând sensibilizarea pielii.

În plus, produsul de la Ekopharma prezintă un risc microbiologic, conținând un nivel excesiv de bacterii mezofile aerobe, drojdii și mucegai, care pot provoca infecții sau iritații grave dacă intră în contact cu pielea deteriorată sau ochii.

Vopselele de păr afectate sunt periculoase pentru sănătate deoarece, odată absorbite în organism, pot avea efecte adverse semnificative, inclusiv probleme de reproducere și riscuri pentru fătul nenăscut.

De asemenea, riscurile microbiologice pot duce la infecții cutanate sau la alte probleme de sănătate, mai ales dacă produsele sunt folosite pe pielea deteriorată.

InfoCons recomandă consumatorilor să evite achiziționarea și utilizarea acestor produse, și, dacă le-au cumpărat deja, să le returneze la magazinele de unde au fost achiziționate.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Foto: Descriptiv/newsbucovina.ro

555×222 grota rece
570 X 90 POSADA 3