NOR CURIER 930X122

exercițiu

EXERCIȚIU SPECTACULOS AZI ÎN ARGEȘ (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)

Astăzi în Muscel, în județul Argeș, a avut loc exerciţiul “Mateiaş 2015″ pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendii de pădure în condiții de cod roșu de caniculă.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Exerciţiul a constat în transportarea personalului de intervenţie şi a unor bazine pentru apă într-o zonă cu acces dificil, în vederea stingerii unui incendiu izbucnit la fondul forestier.

Bazinele au fost alimentate cu apă din barajul Râuşor de către un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, specializat în stingerea de incendii.

Citiți și: Nu vă speriați: Pompierii intervin la Spitalul de Pediatrie!

http://youtube.com/watch?v=l0enOBf2fiw&feature=youtu.be

Acțiunea s-a desfăşurat în mai multe locuri din municipiul Câmpulung Muscel, pe vârful Mateiaş și în zona stadionului din comuna Valea Mare Pravăţ.

În exerciţiu au fost angrenate toate subunităţile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș (coordonate în teren de colonelul Ion Popa, șeful instituției), reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei și ocoalelor silvice, membrii clubului Off Road Adventure Câmpulung și ai Asociaţiei de Radioamatori. A fost prezent și prefectul Mihail Oprescu, în calitate de conducător al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Precizăm că exercițiul, care a durat în jur de cinci ore, a testat în premieră națională în Argeș promptitudinea și eficacitatea binomului format din Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviaţie. Întreaga acțiune a fost filmată și de la înălțime, cu o dronă, urmând ca imaginile să le fie transmise și colegilor de la ISU din întreaga țară.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3