930 pe 122 COSTACHE

natură

Atenție! Autoritățile anunță riscurile la care se expun persoanele care aleg să se plimbe în aceste zile prin natură

Autoritățile dau alerta! Este o perioadă foarte periculoasă pentru cei care aleg să se plimbe în natură. Mai multe animale sălbatice sunt disperate de foame și pot fi un pericol. Chiar și în Argeș, urșii sunt tot mai prezenți în gospodării.

Citiți și: Ursul a urmărit trei tineri din Argeș! Jandarmii argeșeni, intervenție contra cronometru.

Mare atenție dacă vă plimbați în natură

Tot mai mulți urși au apărut prin pădurile de lângă Târgu Mureș. În cursul nopții de duminică spre luni, al patrulea urs a fost capturat în localitatea Corunca, lângă Târgu Mureș. Între timp, lucrurile nu stau diferit nici în Argeș. După ce RO-ALERT a semnalat de mai multe ori urși în zona de nord a județului, în Rucăr, Dâmbovicioara, Dragoslavele și Lerești, alertele continuă! Un urs a fost văzut și în Stâlpeni zilele trecute, într-o zonă intens circulată.

Urșii - pericolul din natură

Urșii – pericolul din natură

Citiți și: Argeș: Senzații tari pentru turiști! Pot vedea de aproape urșii și lupii

Autoritățile atrag atenția că este o perioadă foarte periculoasă pentru cei care aleg să se plimbe în natură sau cei care au casele în apropierea pădurilor. Motivul este simplu. Este perioada de împerechere a urșilor, perioada în care aceștia se plimba atât ziua cât și noaptea și au un comportament mai agresiv.

„Sunt foarte mulți urși în zonă, este foarte periculos pentru locarnici, că intră în curțile oamenilor, fac pagube, copiii nu se pot juca liberi”, atrage atenţia Erdos Zoltan, viceprimar din Corunca.

În zonă mai sunt şapte urşi, ia acum este perioada de împerechere şi animalele coboară şi ziua prin localitate, nu doar noaptea, aşa că ele sunt un real pericol pentru oameni.

Donaris 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Un cetățean curios. spune:

    Ce altă țară mai are atâția urși, atâtea ciori și atâția porumbei?

Donaris 570×90