930×122 CUMPANA 5

burse

Elevii se revoltă! “E discriminare!”

Elevii se revoltă! “E discriminare!”

Citiți și: O învățătoare și-a băgat elevii în spital! Copii cu ochi roșii și arsuri!

Consiliul Național al Elevilor acuză ministerul Educației că nu a transmis public modificările criteriilor de acordare a burselor în anul școlar 2022-2023 și semnalează că se produce o inechitate pentru elevii de clasa a V-a care nu mai au drept la bursa de merit.

La fel și pentru cei de la liceu, care nu mai beneficiază de bursă socială dacă învață într-o altă localitate față de cea de domiciliu.

Citiți și: Anunț important privind naveta elevilor!

Consiliul Național al Elevilor spune că “este discriminatorie eliminarea elevilor din clasele a V-a din lista beneficiarilor de bursă de merit.

Asta, în contextul în care legislația în vigoare stabilește dreptul la burse al tuturor elevilor (…), iar eliminarea elevilor navetiști din ciclul liceal din lista de beneficiari ai burselor sociale nu face altceva decât să accentueze lipsa de responsabilitate cu care autoritățile tratează subiectul transportului elevilor.

Rata abandonului școlar crește într-un ritm accelerat, mai ales din cauza lipsei de acces la transport gratuit. (…)

Elevii reprezentanți cer reintroducerea posibilității elevilor navetiști din ciclul liceal de a beneficia de bursă de ajutor social și identificarea, în cel mai scurt timp posibil, a unui criteriu care să poată fi luat în calcul pentru acordarea bursei de merit elevilor din clasele a V-a”.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570×90 MAIA