930 x122 grota rece

amenzi

Folosești acest voucher? Riști amenzi de până la 26.000 de lei

Românii care primesc vouchere de la Guvern şi nu le folosesc în mod corect, încercând să le vândă pentru a lua bani pe ele, riscă amenzi extrem de mari. Și cei care cumpără voucherele vor fi amendați.

Citiți și: Amenzi colosale pentru cei care stau la bloc!

Neutilizarea corectă a voucherelor duce la amenzi

Astfel, o greşeală banală îi poate costa pe angajaţii care primesc vouchere de vacanţă zeci de mii de lei. Este vorba despre vânzarea voucherelor de vacanță, care nu pot fi folosite decât de titular.

Oficialii atrag atenţia că românii care încearcă să vândă vouchere de vacanţă riscă amenzi de până la 26.000 de lei. De asemenea, orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

Citiți și: Amenzi duble și muncă în folosul comunității pentru cei care fac asta

„Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, a precizat Ministerul Finanțelor.

„Potrivit prevederilor art.1 alin.(1), alin.(2) și alin.(2ˆ4) din OUG nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, cu modificările și completările ulterioare pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial, angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda, în condițiile legii, bonuri de valoare, denumite în continuare vouchere de vacanță.

Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

În limita resurselor bugetare, angajatorul stabilește când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz”, mai arată instituţia.

voucher

voucher

După ce primește voucherul, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță.

Verifică, apoi, dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Valoarea totală este de 1450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei.

„Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor de vacanţă este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei.

Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei”, atrage atenţia Ministerul Turismului.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3