Donaris 930 x 122

lebede

LA ZOO TRIVALE, PĂSĂRI FIDELE PE VIAŢĂ ÎN… CUPLU

Unele dintre cele mai spectaculoase animale pe care le are în custodie Grădina Zoologică din Trivale sunt lebedele – albe și negre. Sunt într-atât de frumoase, încât nu te mai saturi privindu-le.

Citiți și: Șeful FC Argeș, anunț privind noul stadion din Trivale!

Continuând o practică utilă, conducerea Grădinii Zoologice ne oferă câteva informații inedite și interesante despre aceste păsări splendide.

„Prin simpla lor existență și unduire pe apă exprimă pură grație, eleganță și noblețe. Lebedele sunt făpturile purității, ale transformării, ale eternității.

Citiți și: Deschis la Zoo Trivale în a doua zi de Rusalii

Zborul lebedelor este spectaculos: când îşi ia zborul, lebăda trebuie iniţial să “alerge” pe suprafaţa apei circa 10 metri. Pentru aterizare are nevoie de un spaţiu de 3-4 m pe care să planeze pe suprafața apei cu aripile larg deschise. În zbor, atinge o viteză de 80-85 km/oră.

Lebedele sunt monogame, formând perechi pe viaţă. Totuşi, dacă unul din parteneri moare, supravieţuitorul îşi caută, în multe cazuri, altă pereche.”, informează specialiștii de la Zoo.

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441