930 pe 122 COSTACHE

biciclete

Nămeţii de pe Transfăgărăşan, escaladaţi cu bicicletele de doi britanici!

Nămeţii de pe Transfăgărăşan, escaladaţi cu bicicletele de doi britanici!

Citiți și: Secretul din spatele Transfăgărășanului!

Doi britanici s-au încumetat să ajungă în vârful Transfăgărăşaniului, cu bicicleta, în contextul în care drumul încă nu a fost deszăpezit, informează Adevărul.

Celebrul drum încă nu a fost deschis circulaţiei, nefiind deszăpezit în totalitate. Britanicii s-au aventurat pe nămeţii de peste cinci metri înălţime, de pe carosabil, fără teamă, în ciuda temerilor şi recomandărilor salvamontiștilor.

Citiți și: Anunțul momentului: Circulația oprită!

Cei doi ciclişti au traversat integral Transfăgărăşanul (DN 7C) pornind de la Sibiu. Anul acesta, deszăpezirea Transfăgărăşanului a început mult mai devreme decât de obicei, în urmă cu o lună, în urma unei revolte a operatorilor de turism din judeţele Sibiu şi Argeş.

Hotelierii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că renumitul traseu, care apare în circuitele şi clasamentele mondiale, este deschis circulaţiei mai puţin de patru luni pe an, deşi, în opinia lor, ar putea fi exploatat şase luni.

Cu toate acestea, drumarii încă se luptă cu nămeţi de peste cinci – şase metri înălţime, deşi speră ca tronsonul să fie redat traficului înainte de 1 iulie. La începutul lunii, drumarii din cadrul Serviciului de Drumuri Naţionale Piteşti ajunseseră cu deszăpezirea la copertine, aproape de tunel.

Sursă: Adevărul

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3