New Profesional Consult 930 x 122

cutremur

Nu priviți în sus, clopotele Iadului nu sună pentru voi!

Nu priviți în sus, clopotele Iadului nu sună pentru voi!

Citiți și: A fost din nou cutremur!

Unul dintre articolele publicate seara trecută de ePitești.ro a stârnit un val uriaș de reacții, toate detaliile cât și subiectul pe larg, AICI – Avertisment teribil: Cutremur mare în Argeș

Este un articol care, pornind de la devastatorul seism din Turcia de zilele trecute, arată că și în Argeș există riscul unui cutremur major dată fiind prezența unei zone active din punct de vedere seismic, Făgăraș – Câmpulung.

Citiți și: Alarmant! Încă un cutremur în această dimineață

Este o zonă care poate genera cutremure la mici adâncimi, dar care se pot dovedi extrem de periculoase.

Cei mai mulți dintre cei care au comentat pe marginea subiectului au folosit un limbaj atât cât îi duce capul, adică un limbaj obscen! Alții ne-au spus că generăm panică nejustificat.

Este un comportament tipic pentru rasa umană în general care are tendința de a uita și a ignora pericolele. Credeți că dacă îi veți spune cuiva să nu își construiască o casă într-o anumită arie pentru că este zonă inundabilă vă va aplauda?

Vă va spune că e dreptul lui să facă tot ce vrea cu proprietatea sa, dar la primele revărsări de ape va da fuga la primar, la ISU ori la Guvern pentru ajutor.

Acest comportament este cel mai bine ilustrat vizual de filmul “Don’t look up!” care a rulat pe Netflix.

Pe scurt, deși o studentă și profesorul ei au dovezi că urmează dezastrul, o cometă apropiindu-se rapid de Pământ, toată lumea ignoră avertizarea, persiflându-i pe cei doi care joacă rolul anticei Cassandre care prevestește relele de care toată lumea știe în subconștient că se pot petrece, dar nu este crezută.

Putem extrapola raționamentul și să facem recurs la un cântec celebru pe care soldații britanici îl fredonau de zor în tranșeele Primului Război Mondial.

Tot pe scurt, ideea centrală a “Clopotelor Iadului” este aceea că “mie nu are cum să mi se întâmple”, idee care și acum este atât de înrădăcinată în mentalul colectiv și mai ales individual.

Oricine o poate păți, dar nu eu, nu-i așa?

Dar uităm că nu mai departe de anul 1977 un cutremur a făcut ravagii chiar în România. Sau că seisme și alte dezastre ne cutremură periodic privind știrile, chiar dacă se petrec departe de zona noastră de confort.

Poate că este vorba despre un mecanism de autoprotecție.

Altfel, oamenii din zona Napoli ar trebui să o ia razna la gândul că Vezuviul e activ și a îngropat la un moment dat Pompeii, la fel cum americanii ar trebui să fie terorizați la ideea că stau pe un super – vulcan (Yellowstone) care bubuie cam la 200.000 de ani și se cam împlinește sorocul.

Tocmai pentru că suntem cu toții oameni, vă scuzăm și vă iertăm limbajul!

În fond, nu priviți în sus, clopotele Iadului nu sună pentru voi!

Oare?

Sursă foto articol 1: YouTube, foto 2 articol: rotalionul.com

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • BLUE ✨️ spune:

    Bine zis „clopotele iadului nu sună pt. voi”! Dar de nu ne pregătim, ce ne facem cînd VOR SUNA PENTRU NOI??? Că odată, tot va veni….

570 pe 90 Costache