SMART KIDS 930X122

Gentea

Primarul Gentea, ”infectat” cu microbul FC Argeș!

Primarul Gentea, ”infectat” cu microbul FC Argeș!

Citiți și: Pitești. Anunțul momentului! Este vorba despre stadionul SF de 100 de milioane €

Revenită pe prima scenă fotbalistică a țării la capătul sezonului 2019-2020, după o absență de 11 ani, FC Argeș a reușit în actualul sezon să se califice în play-off, între primele șase echipe ale campionatului.

În cei aproape 70 de ani de ani de existență, echipa fanion a județului a trecut și prin momente foarte grele, ajungând în 2009 să retrogradeze în Liga a II-a, ba chiar și la desființare.

Echipa a renăscut sub numele de SCM Piteşti, iar după rezolvarea unor formalităţi legale privind marca, şi-a luat numele de FC Argeş.

Citiți și: Primarul Piteștiului va avea informații strict secrete!

În data de 15 iunie 2017, Consiliul Local Piteşti a aprobat în unanimitate achiziţionarea brandului FC Argeş de către Municipiul Pitești.

Pe 17 iunie, ANAF a acceptat oferta de cumpărare.

Peste câteva zile Primăria a transmis ultima siglă folosită, brandul şi palmaresul către SCM Piteşti. Ulterior, a fost înființată asociația Campionii FC Argeș Pitești, formă juridică sub care echipa a putut primi drept de joc.

Trebuie spus și recunoscut că unul dintre principalii artizani ai succesului de acum este actualut primar, Cristian Gentea. Dacă acesta nu avea microbul numit fotbal în sânge, cu siguranță acum FC Argeș nu era unde este acum!

Acesta s-a implicat pentru ca echipa să aibă cadrul propice performanței, iar acest lucru se vede. Numai cine este rău intenționat și negru în suflet nu vede!

De fapt, toate echipele unde există implicare – fie că vorbim despre patroni, precum la FCSB ori CFR Cluj, fie despre primari – cum este cazul la Voluntari – au rezultate și o stabilitate financiară care conteaza 99% pentru performanță!

Acolo unde nu mai există implicare politică sau privată, a se vedea Dinamo București ori Gaz Metan Mediaș, performanțele lipsesc, iar dezastrul este aproape.

Scurtă aducere aminte

În luna octombrie a anului 2016 în publicația noastră apărea un articol cu numele: ATÂT A MAI RĂMAS DIN FC ARGEŞ!. Vă rugăm să-l recitiți, AICI. 

Și neapărat un citat din acel material pentru a vă aduce aminte unde se ajunsese atunci și unde suntem acum:

„Praful s-a ales însă de FC Argeş. Au mai rămas doar amintirile şi unele elemente de patrimoniu care mai aduc aminte de echipa de aur a lui Dobrin.

Printre acestea se numără şi tonetele de bilete ale FC Argeş care acum zac abandonate în oraş. O astfel de tonetă este lângă Cercul Militar. Evident, este închisă, în aşteptarea unor vremuri mai bune probabil.”

Revenind în zilele noastre

Sunt unii care-l critică pe Gentea, dar să nu se uite că dacă nu ar fi existat pasiunea acestuia și a altor oameni din Primărie pentru fotbal, probabil că și acum FC Argeș ar fi orbecăit prin Liga a II-a, iar suporterii ar fi trăit din amintirile legate de acest club!

Știți cum se spune, nimeni nu este perfect sau nu există perfecțiune în lumea asta. Toți avem defecte, cum de altfel si primarul le are pe ale lui, suntem oameni și e normal.

Însă, când vine vorba de FC Argeș și de rezultatele echipei din ultimul timp, trebuie să recunoaștem meritele primarului implicat în fenomenul numit fotbal!

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache