Donaris 930 x 122

cancer

S-a inventat medicamentul pentru cancer cu efecte mai bune decât chimioterapia

Un medicament dezvoltat de AstraZeneca şi Daiichi Sanky, Enhertu, a extins cu mai mult de şase luni supravieţuirea pacienţilor cu o formă avansată de cancer mamar, comparativ cu chimioterapia standard, potrivit datelor prezentate duminică, citate de Reuters.

Citiți și: Medicament utilizat de toată lumea, retras de pe piață!

Datele, prezentate la reuniunea Societăţii Americane de Oncologie Clinică (ASCO) din Chicago, ar putea deschide o piaţă de mai multe miliarde de dolari pentru medicamentul care, la sfârşitul anului 2019, a câştigat aprobarea SUA ca tratament de linie a treia pentru 15% din pacientii cu cancer de san cu boala HER2-pozitivă.

Studiul de fază a III-a, aflat în desfăşurare, implică peste 550 de pacienţi cu aşa-numitul cancer de sân HER2-low – majoritatea cu tumori sensibile la hormoni – a căror boală s-a răspândit şi care au trecut prin cel puţin o serie de chimioterapie.

Citiți și: Să-l salvăm pe Augustin! O poveste care TREBUIE să aibă un final fericit!

Analiza intermediară a arătat că Enhertu a prelungit supravieţuirea cu încă 6,4 luni la pacienţii cu tumori sensibile la hormoni.

Pacienţii din grup au trăit o medie de 23,9 luni faţă de 17,5 luni pentru chimioterapie.

În grupul mic de pacienţi cu tumori insensibile la hormoni, pacienţii trataţi cu Enhertu au trăit cu 6,3 luni mai mult.

Pacienţii sensibili la hormoni care au primit Enhertu au beneficiat, de asemenea, în medie, de o perioadă de 10,1 luni înainte ca boala lor să înceapă să se agraveze – o măsură cunoscută sub numele de supravieţuire fără progresie (PFS) – în comparaţie cu 5,4 luni în cazul chimioterapiei, ceea ce este semnificativ statistic.

Enhertu a dublat PFS pentru pacienţii insensibili la hormoni la 6,6 luni, faţă de 2,9 luni pentru chimioterapie.

AstraZeneca este în discuţii cu autorităţile de reglementare la nivel global pentru aprobarea medicamentului pentru populaţia cu HER2 scăzut.

Foto descriptiv: Republica

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3