New Profesional Consult 930 x 122

autobuze

Schimbare majoră! Aceste vehicule vor fi scutite de plata rovinietei

O categorie de autovehicule ar putea fi scutită de la plata rovinietei.

Citiți și: Atenție! Noi reguli la plata rovinietei!

La Senat a fost depus un proiect de lege care prevede ca autobuzele deținute și folosite de o societate care prestează servicii publice locale pe raza administrativ-teritorială a unei singure localități să fie scutite de la plata rovinietei.

Principalul argument adus de către inițiatori sunt costurile mari generate de aceste autovehicule care prestează, în fond, servicii publice, conform psnews.ro.

Citiți și: Apare o nouă rovinietă!

„Transportul public local are un puternic caracter social ce se reflectă prin faptul că autoritățile locale impun operatorului, care prestează efectiv activitatea de transport, nivelul tarifelor de călătorie, care trebuie să fie unul suportabil pentru cetățeni.

Odată cu impunerea tarifelor, autoritățile publice locale se obligă să achite operatorului o compensație al cărei cuantum trebuie să acopere cheltuielile legate de prestarea serviciului.

Însă, în lipsa corelării legislative în ceea ce privește exceptarea de la obligația de plată a rovinietei pentru cele două tipuri de transport public local, transportul efectuat pe raza administrativ-teritorială a localităților membre ale asociației de dezvoltare intercomunitară este tratat discriminatoriu, tratament ce generează costuri în sarcina U.A.T.-urilor care au înțeles să se asocieze și pe care, în lipsa asocierii, nu le-ar fi avut.

Astfel, o societate care prestează serviciul public local pe raza administrativ-teritorială a unei singure localități, nu va fi nevoită să achite rovinieta pentru autobuzele folosite exclusiv pentru prestarea serviciului, însă dacă localitatea va decide să se asocieze cu alte localități , astfel încât să asigure cetățenilor un serviciu de transport de o mai bună calitate și o mai bună mobilitate, operatorul care va presta efectiv serviciul de transport nu va mai fi scutit de la obligația de plată a rovinietei”, arată inițiatorii.

Detalii, AICI .

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3