Donaris 930 x 122

condamnare

Șoc! Pendiuc scapă de condamnare!

Șoc! Pendiuc scapă de condamnare!

Citiți și: Pitești: Schimbare majoră anunțată de Publitrans, ACUM!

În ședința din data de 26 mai 2022, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, cu majoritate de voturi, admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sunt neconstituționale dispozițiile art.155 alin.(1) din Codul penal.

Articolul 155 alin. (1) din Codul penal a mai făcut obiectul unei decizii CCR (297/2018), când Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că soluţia legislativă care prevede întreruperea cursului termenului prescripţiei răspunderii penale prin îndeplinirea „oricărui act de procedură în cauză”, din cuprinsul dispoziţiilor art. 155 alin. (1) din Codul penal, este neconstituţională.

Citiți și: Mii de oameni așteaptă vestea de la Publitrans pentru transport ieftin!

Prescripția răspunderii penale presupune stingerea raportului juridic penal după trecerea unui anumit interval de timp de la data săvârșirii faptei sancționate penal. Până la publicarea motivării deciziei CCR, nu este clar în ce fel va fi afectată instituția prescripției răspunderii penale.

Potrivit unor surse judiciare citate de publicația G4Media.ro, pe lista potențialilor beneficiari ai deciziei CCR se numără Elena Udrea, Tudor Pendiuc (fostul primar al Piteștiului care este cercetat în dosarul Publitrans), Laurențiu Duță (fostul șef CNSAS), Sorin Blejnar (fostul șef al ANAF), Adrian Mititelu (patron al FCU Craiova).

Parlamentul are la dispoziție 45 de zile pentru a pune Codul Penal în acord cu decizia CCR.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Ionescu spune:

    Halal!!! Țară de ultra că..t, justiție la fel…

  • Popescu spune:

    Cel mai bun primar pe care l-a avut Pitestiul dupa revolutie! De cand nu mai este el, Pitestiul a ajuns un gunoi de oras, fara spatii verzi si fara viziune! Cand dl. Pendiuc era primar Pitestiul era la alt nivel!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3