Donaris 930 x 122

Daniel Baciu

Vestea zilei! Cresc pensiile pentru anumiți români. Cine primește mai mulți bani

Sunt vești bune astăzi pentru pensionarii din România. Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, vine cu vești bune pentru pensionari. Acesta promite că o mare parte din pensiile românilor vor crește în următoarea perioadă.

Citiți și: Anunț major pentru milioane de români! Ce se întâmplă cu pensiile

Este vorba despre „înlăturarea inechităților și întărirea principiului contributivității în vederea creșterii pensiilor mici raportate la pensiile care au beneficiat de condiții mai avantajoase la deschiderea drepturilor”.

Anumite pensii vor crește

Daniel Baciu, despre pensii

Daniel Baciu, despre pensii

Citiți și: Anunțul momentului despre pensii!

„Evaluarea dosarelor de pensie este pe departe cel mai important obiectiv al Casei Naționale de Pensii în perioada imediat următoare ținând cont de faptul că această operațiune este premergătoare recalculării în vederea eliminării inechităților acumulate de-a lungul timpului în sistemul public de pensii.

Îmi fac timp de fiecare dată pentru a merge în teritoriu la casele de pensii pentru a analiza, de la firul ierbii, activitatea colegilor mei ținând cont și de faptul că în perioada următoare trebuie să finalizăm evaluarea dosarelor de pensie, fiind un proces complex care necesită mobilizare maximă și efort suplimentar din partea lucrătorilor din casele de pensii.

Recalcularea tuturor dosarelor de pensie aflate în plată este un proces ireversibil care va avea drept scop înlăturarea inechităților, întărirea principiului contributivității în vederea creșterii pensiilor mici raportate la pensiile care au beneficiat de condiții mai avantajoase la deschiderea drepturilor”, a explicat Daniel Baciu.

Pensia comunitară

O altă prioritate a CNPP este reprezentată de deschiderea unui drept de pensie comunitară.

„Pensiile comunitare reprezintă și ele o prioritate a CNPP ținând cont de faptul că românii din afara granițelor sunt foarte numeroși, o parte dintre ei au ajuns la vârsta de pensionare și trebuie ajutați pentru a aplica la o pensie, acest schimb electronic de date ajutându-ne mult în vederea instrumentării dosarelor de pensie internaționale”, a scris Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, pe Facebook.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

4 comentarii

 • Musca Anamaria Letitia spune:

  Dosarul meu a ajuns la rand pentru evaluare
  Am cunoștințe care au întrat înaintea mea în pensie și au peste 2000 pensie. Iar eu în pensie de 16 ani am acuma 1941 lei.

 • Buna ziua
  Nu mai înțeleg nimic.N ai muncit te ajutam îți dăm bani și ajutoare
  Alții muncit au o pensie câștigată cu sudoare dar nu primesc nimic
  Nu mai înțeleg cum motivați munca o dați înainte cu lenea Datile bani ajutoare mâncare case sa vă voteze la alegerile următoare
  Un exemplu grăitor in comuna Viile Satu Mare toți țiganii primesc lemne Le vând la suprapreț Eu pensionara nu primesc pentru că după opinia de voastră am o pensie și por sa mi cumpăr la suprapreț
  Dar țiganii îl vor vota pe primar că îl vor vota de parcă a dat din lemnele lui
  Rușine !!!!!!!!
  Mai multe nu spun !!!!!!!
  Ba mai mult duc lemnele in tari vecine
  Dar nu se vede au nevoie de bani multi sa și cumpere și iahturi mașinile nu ajung
  Tara hoților asta am ajuns !!!!!!!
  Și vă fii ,,la mai mare ,,

 • POPA MARIA spune:

  D – le Președinte al Casei De Pensii. Eu am lucrat în coop. Mestesugareasca. Am lucrat în acord global, am contribuit la realizări nu la salariu tarifar. Am lucrat pe post de maistru, cu pregătire necesara. Se lucra d – le Președinte, 7din 7. Aveam plan de îndeplinit. Eu nu sunt de acord cu aceste ajutoare la cei ce nu au contribuit. O sa vina vremea când tot ajutând – i pe aceștia, vor alunge la nivelul pensiei mele sau chiar ma va depăși. Ar fi multe de spus dar spațiul nu – mi permite. Acum vreau sa vad dacă îmi va aproba și mie un bilet ptr tratament. Atenție :nu am solicitat pana acum niciodată. Vreau sa vad corectitudine. Speranțe, cu atât am rămas noi pensionarii României.

 • Apetri Elena spune:

  Eu am 41 ani vechime din care 5 ani sunt grupa 2 , am pensia de 1770 lei , am ieșit la pensie în octombrie 2019 cu indicele 1,2 vreau să știu când voi beneficia de indicele de 1,4 ?
  Am avut 7 ani de grupa 2 dar am beneficiat doar de 5 ani în decizia de pensie nici măcar nu mi a dat punctul de pensie complet , nu este corect .

570 X 90 CAPRA 3