930×122 CAPRA 5

furt de carburant

18 percheziții în Argeș! Mai mulți bărbați au fost reținuți

Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova au administrat probatoriu într-un dosar penal instrumentat la nivelul Serviciului Județean Poliție Transporturi Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind furt de carburant comis în dauna operatorilor feroviari.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Oamenii legii au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii ce face obiectul cercetărilor, iar ulterior, față de doi dintre aceștia, a fost dispusă și măsura complementară de interzicere a exercitării profesiei, transmite IPJ Argeș.

 

Citiți și: S-au trezit cu mascații la ușă! Prejudiciu de 80.000 de € în domeniul asigurărilor auto

În ziua de 14 iunie a.c., pentru administrarea de probatoriu, în temeiul autorizării instanței competente, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Percheziții de amploare în Argeș

Dintre activitățile de percheziție, 18 au avut loc pe raza județului Argeș, una în județul Brașov și una în județul Giurgiu.

Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat cantitățile de 1.405 litri de motorină, 25 de litri de ulei (despre care s-a stabilit că este specific C.F.R.), 62 de piese (despre care s-a stabilit că sunt componente de la vagoane de marfă), precum și mai multe recipiente goale cu miros specific de motorină, cu o capacitate totală de 2.600 de litri.

Patru bărbați reținuți și puși sub control judiciar

În ziua de 16 iunie a.c., după administrarea probatoriului, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 45 și 61 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Ulterior, față de cei în cauză a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă de control judiciar pentru 60 de zile, iar dintre aceștia, față de un bărbat de 45 de ani, precum și față de un bărbat de 55 de ani, a fost dispusă și obligația de a nu exercita profesia.

Cercetările au beneficiat de sprijinul Biroului Operațiuni Speciale Pitești din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale – I.G.P.R.

Perchezițiile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, Serviciului Județean Poliție Transporturi Giurgiu și Biroului Județean Poliție Transporturi Brașov, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90