930×122 CAPRA 5

Philips Airfryer

8 sfaturi esențiale pentru gătitul la Airfryer

Există o mulțime de tipuri de airfryer care au apărut de-a lungul anilor. Ceea ce am descoperit este că, în ciuda numelui lor ispititor, acestea nu „prăjesc” deloc.

O friteuză cu aer sau un Philips Airfryer funcționează exact ca un mic cuptor cu ventilator forțat, circulând aer cald și uscat pentru a găti alimente. Se încălzește mai repede decât un cuptor și folosește puțin sau deloc ulei, ceea ce o face o modalitate mai sănătoasă de a „prăji” mâncarea.

Rezultatele pot fi mixte (un cuptor oferă adesea un finisaj mai bun), dar acest aparat convenabil a câștigat o popularitate uriașă și o legiune de fani adoratori online.

1. Adăugați o scuturare suplimentară

Cele mai multe modele de Philips Airfryer vă vor sfătui să scoateți coșul de gătit și să îl scuturați o dată sau de două ori în timpul procesului de gătire. Dar ar trebui să adăugați întotdeauna o scuturare suplimentară. Scuturați-l neapărat mai mult decât se recomandă dacă doriți rezultate crocante și uniform rumenite.

2. Întindeți folie de aluminiu pentru alimentele sfărâmicioase

Dacă friteuza dvs. cu aer are un suport de sârmă mai degrabă decât o bază solidă, experții vă sfătuiesc să așezați un strat de folie înainte de a găti alimente sfărâmicioase sau lipicioase. Acest lucru se va asigura că învelișul nu este șters în timpul procesului de scuturare și, de asemenea, facilitează curățarea.

Asigurați-vă doar că folia nu acoperă complet baza coșului, deoarece vreți ca aerul să curgă și de sub coș. De asemenea, nu lăsați folia să urce peste alimente în apropierea elementului și a ventilatorului.

3. Săriți peste preîncălzire (cu excepția cărnii)

Unul dintre principalele avantaje ale unui Philips Airfryer este că nu trebuie să așteptați să se încălzească înainte de a pune mâncarea înăuntru, ceea ce face ca procesul de gătit să fie mai simplificat.

Experții vă sfătuiesc să săriți peste procesul de preîncălzire pentru articole precum alimentele sfărâmicioase și cartofii. De asemenea, ei spun că veți obține rezultate mai bune la bucățile de carne dacă lăsați friteuza cu aer să se încălzească timp de aproximativ cinci minute înainte de a le adăuga în tava de gătit.

4. Adăugați apă în sertar atunci când gătiți alimente grase

Când gătiți alimente bogate în grăsimi, cum ar fi aripioarele de pui sau șunca, grăsimea se poate scurge în tavă, provocând mizerie și mirosuri. Adăugați o cantitate mică de apă la baza sertarului (dacă designul permite) înainte de a găti, pentru a împiedica grăsimea să se afume.

5. Evitați mașina de spălat vase

Cei mai mulți producători de friteuze cu aer pretind că, coșurile și alte piese ale acestora pot fi spălate în mașina de spălat vase, dar experții spun că este mai bine să le spălați manual.

Dacă le puneți în mașina de spălat vase veți sfârși prin a deteriora suprafața antiaderentă destul de repede, iar spălarea manuală este oricum rapidă și ușoară

6. Folosiți-l pentru a reîncălzi resturile de mâncare

Renunțați la cuptorul cu microunde și folosiți un Philips Airfryer pentru a reîncălzi rapid porții mici, păstrând în același timp textura și aroma. Cuptorul cu microunde vă va lăsa resturile de pizza înmuiată și neplăcută – o friteuză cu aer Philips Airfryer vă va oferi resturi crocante și cu gust proaspăt în doar câteva minute.

7. Faceți chipsuri vegetale sănătoase

Aparatul dvs. de prăjit cu aer poate face mai mult decât cartofi prăjiți congelate standard. Experții spun că o puteți folosi și pentru a vă face propriile chipsuri vegetale de la zero.

Tăiați un dovlecel (sau o altă legumă) în felii, acoperiți-l cu un amestec de făină, ou, parmezan și pesmet. Apoi puneți-l într-un aparat de prăjit cu aer căptușit cu folie de aluminiu pentru chipsuri de legume crocante, făcute în casă.

8. Prăjiți nuci sau năut la cuptor

O friteuză cu aer Philips Airfryer este ideală pentru a prăji nuci sau năut. Nucile necesită scuturare frecventă și monitorizare constantă pentru a evita supracoacerea, așa că sunt mult mai ușor de gătit într-o friteuză cu aer decât într-un cuptor.

Experții recomandă folosirea unei friteuze cu aer pentru a reîmprospăta nucile care nu mai sunt în stare bună, adăugând ulei de măsline și sare sau ierburi pentru aromă.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3