SMART KIDS 930X122

cristian gentea

Cristian Gentea: PSD a făcut mai multe amendamente la OUG 119 privind energia!

Comunicat de presă – PSD Argeș

Citiți și: „Investim pentru siguranța traficului rutier din Argeș”

Cristian Gentea: PSD a făcut mai multe amendamente la OUG 119 privind energia!

Două amendamente de mare impact social și economic completează seria ajustărilor/corecturilor propuse de PSD la OUG 119 privind energia, anunță primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, președinte executiv al PSD Argeș:

Citiți și: Transferuri oficiale: Ana Stan, Gelu Tofan și T. Irimia au trecut de la PNL la PSD

1. PSD extinde aplicarea tarifului social de 0,68 lei/kWh, FĂRĂ limită de #consum, pentru consumatorii casnici nevoiți să utilizeze ”dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare tratamentelor”. Este o chestiune de viață și moarte, deci acest amendament propus de PSD trebuie inclus în lege!

2. PSD propune recompensarea comportamentului responsabil al consumatorilor noncasnici care-și reduc cu 15% consumul de energie. Astfel, IMM-urile, prestatorii publici și privați de servicii de utilitate publică, inclusiv transportul public electric, lăcașurile de cult vor beneficia de o majorare la 90% (de la 85%) a consumului lunar, la prețul plafonat de 1 leu/KWh, dacă acest consum este mai mic cu 15% față de aceeași lună a anului trecut.

„În acest fel PSD răspunde inteligent și realist cerinței Uniunii Europene de reducere a consumului energetic, fără impuneri administrative absurde, ci stimulând economisirea și conformarea voluntară a consumatorilor.

Celelalte amendamente făcute PSD:

  • clarifică faptul că un consumator casnic va plăti primii 255 de kW consumați la prețul plafonat de 0,8 kW și DOAR diferența până la 300 de kw (adică 45 de kW) va fi plătită la prețul pieței.
  • introducerea în categoria entităților care plătesc preț compensat de 1 leu/KWh a fabricilor de medicamente, a distribuitorilor en-gros de medicamente, a farmaciilor cu lanț de frig, a lăcașurilor de cult și serviciilor de utilități publice (apă, transport în comun) care s-ar scumpi foarte mult dacă nu ar beneficia de compensare.”, transmite Cristian Gentea.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90